Hemsidan rapporterar från lägret i Sydafrika

Publicerad 06 januari 2006

Ledigheten är över och allvaret kör igång för Malmö FF. Dags för en tung period av fysträning, löpning samt fotbollsteori under Sören Åkebys ledning. Hemsidan kommer att rapportera från lägret i Sydafrika. Dessutom kan du läsa Hasse Mattissons egna ord från lägret via hans blogg som vi kommer att länka till. Vi ringde upp flygrädde Hasse inför den stundade 15-timmarsresan.

Hej Hasse. Hur känns det nu när ledigheten är över?
”Bra, det har varit ett ovanligt långt uppehåll men man har hunnit ladda batterierna rejält inför kommande säsong. Jag har hållit igång med löpning, styrketräning samt fotbollsträning inomhus med Husie IF.”

Det blir en mer ”traditionell” försäsong i år jämfört med ifjol
”Ja det blir det men jag hade gärna spelat Royal League. Samtidigt kanske det gynnar oss att få tiden som behövs att träna rejält och implementera Sören Åkebys tankar om hur fotboll ska spelas.”

Det blir mycket fysträning och mycket lite bollkontakt nu i början sägs det
”Fysträning och löpning är kanske inte favoritträningen för oss fotbollsspelare men det är bra att ta tjuren vid hornen direkt. Dessutom tror jag det är bra att inte köra fysträning på förmiddagen för att sedan köra ett fotbollspass på eftermiddagen med tunga ben och den skaderisk det innebär. Men på fotbollsskorna skall med ner till Sydafrika så man vet aldrig.”

Sydafrika ja, det blir en ny upplevelse?
”Ja det blir det. Det sägs vara ett fantastiskt land att resa till.

Men långt att flyga?
”Ja det blir 15 timmars flygning totalt( Köpenhamn- Paris 2 timmar, Paris- Johannesburg 12 timmar, Johannesburg- Richards Bay 1 timme= hemsidans anmärkning) vilket är det längsta jag flugit men jag hoppas få sömnpiller av läkaren så jag kan sova det mesta av tiden. Men det är stora plan och det är bättre än de små vi ibland chartrar.”

Lycka till då och vi ser fram emot att läsa om resan i din blogg
”Tack det är skönt att allting kör ingång igen. Jag kan bara svara för mig men jag känner mig otroligt revanschsugen för fjolårets resultat.”

Klicka här för att komma till Hasse Mattissons blogg

Fakta om lägret
7-18 januari

Safariparken Thanda ligger cirka 30 mil norr om Durban.

Spelarna har fått skydd mot gulsot, polio, stelkramp, kolera och malaria.

Detaljprogrammet är än så länge hemligt men med på resan skall man ta med sig både fotbollsskor, joggingskor och badtofflor. Det blir som ni märker olika former av aktiviteter

/Patrik Jandelin