Hemsidan avslöjar! Malmö FF storsatsar på nybildad hockeysektion!

Publicerad 01 april 2003

Hemsidan kan idag avslöja den smått sensationella nyheten att Malmö FF till hösten inleder ett intimt samarbete med en, ännu icke namngiven, hockeyförening i Skåne. De anonyma källorna talar om en storsatsning med målet att vara en elitserieklubb lagom till att hockeyarenan i Hyllie står klar.

Malmö FF hade en hockeysektion fram till 1971 då Malmö IF bildades. Nu är tanken att starta Malmö FF Hockey på nytt. Enligt de anonyma källor som Hemsidan pratat med så menar man att med det publik- och sponsorunderlag som Malmö FF har så är det realistiskt att tro att det skulle gå att genomföra. Vilken klubb som man kommer att inleda ett samarbete mer vill källan inte avslöja.

Första året skall man ha delat namn och året efter skall klubben enbart heta Malmö FF Hockey. Matcherna kommer att spelas på Malmö Isstadion men det är realistiskt att tro att man sedan kommer att spela hemmamatcherna i den nybyggda arenan i Hyllie.

Enligt vad hemsidan erfar så är detta bara första steget i en medveten strategi från Malmö FF. Inom några år kommer det även att finnas handboll-, basket-, bandy(både inne oc utomhus)- samt speedwaysektioner.

Malmö Stadion kommer att byggas om till en multiarena så att bandy- och speedwaytävlingarna kan arrangeras inne på arenan. Övriga sporter kommer att spelas i Baltiska Hallen/Isstadion innan man flyttar in i den nybyggda arenan i Hyllie.

/Patrik Jandelin