Hemmamatch på bortaplan på lördag

Publicerad 16 september 2021 i Dam,Nyheter

Klockan 12:00 på lördag spelar Malmö FF hemma mot Veberöds AIF i division 3 sydvästra. Men det blir en hemmamatch på bortaplan. Matchen spelas nämligen på Limhamns IP. Mittbacken Lovisa Wifvesson delar med sig av sina tankar inför helgens match.

Lovisa Wifvesson och Rebecka Holm jublar efter 3-0-målet i matchen mot Lindeborg i somras.

Limhamns Idrottsplats får vikariera som tillfällig hemmaplan åt Malmö FF som på lördag tar emot Veberöds AIF när division 3 sydvästra når halvvägs. Efter två matchfria veckor är det ett spelsuget MFF som ser fram emot helgen.

– Vi är verkligen sugna på att spela match. Det har blivit mycket träning och ett par tuffa genomkörare så jag tror vi alla är sjukt taggade på match, säger Lovisa Wifvesson och fortsätter:

– Vi har ju verkligen byggt upp en känsla av att Malmö Stadion är vår hemmaborg så visst är det lite trist att vi inte spelar en hemmamatch på vår riktiga hemmaplan men det är ingenting som kommer påverka matchbilden. Vi vet vad vi vill och vad som krävs av oss för att nå dit, så det är ingenting som ändrar sig om vi spelar hemma eller borta.

4–1-segern senast mot tabelltvåan Hallands Nations FF var lagets tuffaste utmaning i seriespelet hittills, menar mittbacken.

– De var ett lag med många skickliga spelare som satte oss på prov vid ett par tillfällen. De tvingade oss att vara steget före i tanken, både med och utan boll. Vi i backlinjen fick verkligen jobba.

Lovisa Wifvesson bekräftar även det som tränare Fredrik Jahnfors påpekade efter den tidiga seriefinalen, att det var energiskt i omklädningsrummet i halvtidspausen.

– Det finns många naturliga ledare i det här laget. Vi vill ha ett högt tempo med stor rörelse och när vi får till båda delarna så är vi ruskigt bra. Alla tar verkligen ansvar för att vi ska uppnå våra mål som vi sätter upp inför varje match.

Lördagens motståndare kommer från en målrik historia där Veberöds AIF besegrade BK Höllviken med 7–4. Till lördagens match mot tabellsexan vill Wifvesson se att laget bjuder hemmapubliken på få tillslag och kreativa lösningar.

– Vi har också tränat en hel del på snabba omställningar den senaste veckan så det ska vi också visa upp, att det satt sig. Veberöd är det enda laget i serien vi ännu inte har mött så det ska bli kul, säger MFF:s nummer 11 som erkänner att hon längtar efter ett mål.

– Ja jo, det är verkligen på tiden. Snart har väl alla i laget gjort mål förutom jag. Fast jag satte en straff förra säsongen men det stämmer, något spelmål har det inte blivit. Jag får helt enkelt prata med Fredrik så att jag får hänga med upp på en hörna. Då lovar jag att jag nickar in den, skrattar Lovisa Wifvesson.

huvudpartners

officiella partners