Helsingborgs IF – MFF 0–1

Publicerad 02 juni 2019 i Nyheter

Markus Rosenbergs mål i den 18:e minuten säkrade segern i årets första Skånederby mot Helsingborgs IF på Olympia.

Med drygt 3 500 MFF-supportrar i ryggen lyckades MFF tidigt aktivera farliga ytor på Helsingborgs IF:s planhalva i årets första Skånederby.

Efter tio minuter var det dock Helsingborgs IF som kom till ett farligt avslut inne i boxen, men Johan Dahlin var snabbt nere och enhandsräddade.

Fem minuter senare var både Arnor Traustason och Sören Rieks ytterst nära att ge MFF ledningen, endast en dubbelräddning från HIF-målvakten Kalle Joelsson förhindrade det den gången.

Utdelningen kom tre minuter senare istället. Sören Rieks slog en väl avvägd passning som friställde Markus Rosenberg, han gjorde inget misstag utan placerade säkert in ledningsmålet.

Därefter fortsatte MFF att kontrollera matchen och sysselsätta HIF-försvaret via ett varierat kombinations- och anfallsspel, dessvärre utan att det genererade något ytterligare mål i den första halvleken.

I inledningen av den andra halvleken var det snarare ombytta roller då det var Helsingborgs IF som inledde starkast och också skapade ett antal farliga målchanser.

MFF gjorde sitt första byte i den 66:e minuten när Jo Inge Berget gick ut och Franz Brorsson kom in. Tio minuter senare var det Marcus Antonssons tur att komma in istället för Guillermo Molins.

I en halvlek där MFF inte alls skapat många chanser var Anders Christiansen sedan med tio minuter kvar sånär på att sätta tvåan, men hans långskott räddades av HIF-målvakten Joelsson via ribban till hörna.

MFF:s tredje och sista byte gjordes när Anel Ahmedhodzic kom in istället för Behrang Safari i den 80:e minuten.

De sista tio minuterna kunde MFF försvara sin ledning, hålla nollan intakt och därmed ta tre nya poäng i årets första Skånederby!

UWE RÖSLER EFTER MATCHEN

– I den första halvleken var vi riktigt bra offensivt och vi skapade många lägen men ”dödade” inte matchen. I den andra halvleken tappade vi istället vårt momentum och lyckades inte kontrollera matchen. Johan Dahlin höll oss kvar i matchen med några riktigt bra räddningar.

MÅL

Malmö FF: Markus Rosenberg (18′)

VARNINGAR

Helsingborgs IF: Mohammed Abubakari (37′), Wanderson (39′)

Malmö FF: Jo Inge Berget (10′), Oscar Lewicki (85′)

LAGUPPSTÄLLNING

Johan Dahlin

Eric Larsson, Oscar Lewicki, Behrang Safari (80′)

Jo Inge Berget (66′), Bonke Innocent, Anders Christiansen, Arnór Traustason, Sören Rieks

Guillermo Molins (77′), Markus Rosenberg

Ersättare: Dusan Melichárek, Anel Ahmedhodzic (80′), Samuel Adrian, Romain Gall, Erdal Rakip, Franz Brorsson (66′), Marcus Antonsson (77′)

huvudpartners

officiella partners