Hektisk helg för MFFs ungdomslag

Publicerad 14 maj 2013

Helgen som gick var hektisk och rolig för många av MFF:s ungdomslag.

P04 och P03 deltog i vad som av många anses vara årets höjdpunkt för P10, Halör Cup. Halör Cup är en härlig turnering där våra yngsta lag P9 och P10 brukar delta varje år. Ifjol vann P02 turneringen och nu var det P03 och P04 tur att ställa upp. P03 imponerade på många och gjorde fin marknadsföring för MFF med bra spel i gruppspel och de tidiga slutspelsmatcherna. I åttondelsfinalen väntade AIK och efter 0-0 och straffar fick vi tyvärr se oss besegrade. Med lite flyt och marginaler på vår sida hade vi haft god chans att gå längre. P04 är ett år yngre än motståndarna men visade verkligen framfötterna och hade också lite marginaler emot i denna turnering och blev utslagna av Eskilsminne efter en jämn match som förlorades med 2-1. Dessutom hade P03 ytterligare ett lag som också tog sig till A-slutspel men åkte ut i första slutspelsmatchen. Allt som allt var det en härlig helg med mycket publik och roliga matcher.

P02 var i Falkenberg och spelade minicupen. På vägen fram till finalen slog laget allt som kom i dess väg och väl framme i finalen väntade Hammarby IF. Kanske var våra spelare inställda på att segertåget skulle fortsätta men det hackade lite mot Hammarby som spelade smart. Förlusten skrevs till 5-3 och grabbarna reste hem något snopna och besvikna såklart.

P00 reste till Holland för en internationell turnering mot ryskt, holländskt och tyskt motstånd. P00 gjorde en fin turnering och tog sig fram till semifinal där de blivande cupvinnarna Leverkusen från Tyskland väntade. I en jämn match förlorade MFF med 2-1 och då väntade en match om tredjepriset mot Heerenveen från Holland. Matchen stod länge 0-0 men di blåe avslutade bra och vann med 2-0 efter två mål av Pavle Vagic. Med i bagaget hem tar vi viktig rutin från internationella matcher samt hur man ska förbereda sig för många tuffa matcher på kort tid. Vårt 13-årslag visade sig verkligen förstå hur viktigt det är och gav sig själv chansen att prestera hela helgen genom bra förberedelser och fokus.

I P99-gruppen har det varit zonläger del 3 denna helg vilket engagerat ett tiotal av våra 99:or. På del 3 avgörs vilka spelare som kommer med till sommarens skåneläger där Skånes samtliga zoners bästa spelare samlas för 4 dagars träning och matchning.

Slutligen har vi vårt äldsta pojklag (innan U17 och U19) P98 som i vintras kvalificerade sig för Nike Premier Cups europaslutspel genom att vinna Sverigefinalen i Jönköping. Nu väntade landsvinnarna från övriga europeiska länder i en ny turnering med ännu högre standard på motståndet. Under turneringens gång mötte vi Lech Poznan (0-4), Fyllingsdalen (0-0), Croatia Zagreb (1-2) och Antalya (1-0). Resultatraden 1-1-2 motsvarade inte riktigt våra förväntningar men vi kan konstatera att motståndet var av yttersta klass och lärdomarna för våra spelare blir många av dessa turneringar. För P98:s del blir det till att snabbt packa om väskan för en ny resa. Denna gång till Holland och en inbjudningsturnering i Utrecht, återigen med motstånd i yttersta europaklass.

För övriga lag väntar DM-, MM- och seriematcher i en rolig och hektisk matchningsperiod. För den intresserade finner du MFF Ungdoms matcher på www.skaneboll.se under föreningens matcher i vänstermenyn.