Hejde ger allt för Malmö både på och utanför plan

Publicerad 20 oktober 2023 i Dam,Nyheter

Madeleine Hejde har varit med sedan första provträningen 2019. Nu har det blivit över 100 matcher i den himmelsblå tröjan. När hon inte spelar för stadens lag, arbetar hon för Malmö stad.
­­– Fotbollen har en viktig roll i samhället, säger MFF-backen.

Madeleine Hejde under hemmamatchen mot IFK Göteborg i division 1.

Madeleine Hejdes favorittröja ligger i tvättkorgen. En mörkblå T-shirt med vit text över bröstet, FLABBEN.

­– Jag älskar min ”FLABBEN-tröja”. Jag skulle vilja ha den på mig hela tiden men nu måste den tvättas, skrattar MFF-backen. Under gårdagens fyspass fick den agera träningströja.

­– Vår fystränare Jared (Wallace) skriker mycket på oss under den timmen vi är i gymmet så då tyckte jag det var passande att ha den på mig. Tyvärr kan jag ju inte ha den på jobbet, fortsätter Madeleine.

Till vardags jobbar hon för Grundskoleförvaltningen på Malmö stad. Hennes jobb går ut på att stötta rektorer och chefer på stadens skolor i personalfrågor.

­­– Alla på jobb är MFF:are. De skryter till och med om att de har en MFF-kändis som kollega, vilket gör mig väldigt generad. Jag har svårt för att ta till mig av beröm generellt, tror jag.

Jobbet på Grundskoleförvaltningen ger henne energi.

­– Eleverna är vår framtid och vill vi ha en fin framtid måste vi satsa på barnen. Fotbollen har en viktig roll i samhället och när jag ser barnen spela fotboll på skolgårdarna blir jag alltid hoppfull och varm inombords.

Madeleine Hejde och Melina Skarström uppmärksammades för sina 100 spelade matcher i föreningen under herrlagets hemmamatch mot Brommapojkarna i Allsvenskan.
Madeleine Hejde jobbar till vardags på Grundskoleförvaltningen på Malmö stad och möter många skolbarn i sitt yrke. Här skriver hon autografer under Laget för alla på Lindängen i september

100 matcher i himmelsblått

Hejde inledde karriären i moderklubben IF Lödde. I tidiga tonåren gick hon över till FC Bjärred och tog en plats i damlaget i division 2.

­– Jag kommer ihåg att jag tyckte alla var så gamla och motståndarna var gigantiska. I första närkampen blev jag totalt mosad, jag var inte beredd på att det skulle smälla så hårt.

Idag är det just närkampsspelet som är hennes egen styrka. Ute på sin ytterbacksposition är hon otröttlig och finns alltid som ett spelbart alternativ i varje anfall.

­– Jag älskar att vinna en duell. Det ger mig energi ute på plan. Sen är det alltid kul att komma runt på kanten och slå ett inlägg som någon petar in också, såklart, säger Madeleine som nu gjort över 100 matcher i den himmelsblå tröjan.

­– Det trodde jag aldrig när jag stod där på provträningen 2019.

I herrlagets hemmamatch mot Brommapojkarna hyllades damlaget för seriesegern och mästartiteln i DM. Men Madeleine Hejde och lagkamraten Melina Skarström fick även en egen hyllning då duon blev de första spelarna i damlaget att nå 100 matcher i MFF.

­– Oj jag blir nästan rörd igen nu när jag tänker på det. Det var så himla fint. Stämningen och kärleken från klubben och supportrarna, jättehäftigt.

Det märks på dig att det här betyder mycket för dig?

­­– Ja men verkligen. Det var ett väldigt speciellt och stort ögonblick för mig.

Malmöderby till helgen

Efter att ha missat de två senaste matcherna på grund av en envis förkylning så hoppas Madeleine Hejde kunna vara tillbaka till helgens match. På söndag är det dags för ett nytt Malmöderby mot FC Rosengård. Den här gången på bortaplan på Malmö IP.

­– Det är alltid en väldigt rolig match att spela. Vi har varit lite slarviga de senaste matcherna. Blivit lite bekväma och inte fått upp tempot som vi vill ha. Kanske blir det så naturligt när du avgör serien tidigt men samtidigt är vi Malmö FF och då får det inte bli så. Jag hoppas vi kan få en nytändning nu till de två sista matcherna.

FC Rosengård ­– Malmö FF
Söndag 22 oktober 12:00
Malmö IP      

huvudpartners

officiella partners