Hej fotbollsföräldrar

Ditt barn har kommit en bit på den långa, glädjefyllda och mödosamma vägen mot att någon gång kanske kunna försörja sig som fotbollsspelare. Malmö FF är en elitklubb och vårt mål för alla vi tar in i verksamheten är att de ska få en så gedigen utbildning att de kan gå hela vägen. Du har all rätt att vara stolt över ditt barn. Men det är egentligen nu ditt arbete är som viktigast.

En mycket lång väg att vandra

Vi vet att de allra flesta inte lyckas bli elitspelare i fotboll. Hur talangfulla de än är, krävs det oerhört mycket för att man ska gå hela vägen. Här har du som förälder en viktig roll. Ditt barn måste känna ditt stöd, speciellt när det går tungt. Och du måste komma ihåg att anledningen till att ditt barn kommit så här långt, är att fotbollen är bland det roligaste som finns för din son. Den dagen glädjen dör, försvinner alla chanser att utvecklas.

Den egna pressen är alltid störst

Ditt barn kommer att ställa allt större krav på sig själv. Här är det viktigt att du inte lägger på ännu mer förväntan. Lyssna och känn in ditt barn. Och hjälp det att fortsätta känna glädje över fotbollen. Inför dig måste ditt barn alltid kunna misslyckas.

Ett gott ord på vägen

Vi behöver alla känna uppskattning. Som förälder kan du göra stora insatser för både spelarnas självkänsla och för laget som helhet genom att vara frikostig med beröm. När någon gör något bra, applådera det gärna eller säg något uppskattande. När något inte går vägen, ge stöd och uppmuntran. Då växer spelarna och vågar prova igen. Det är bara så de kan utvecklas.

Ömsesidig respekt

Vi är en elitförening och har anställt de personer vi tror är bäst lämpade att fostra våra framtida stjärnor. Genom åren har vi sett killar som Markus Rosenberg, Zlatan Ibrahimovic, Labinot Harbuzi, Yksel Osmanovski, Daniel Andersson och många många fler ta steget ut i fotbollsvärlden. Trots det, kommer du inte alltid ha samma syn som oss på hur vi ska utbilda våra spelare. Tveka därför aldrig att berätta vad du känner – men gör det alltid i enrum och inte i anslutning till planen. Det är i det goda samtalet, där man respekterar varandra, som man kommer vidare. Men tänk på att ledarna sköter laget för MFF:s bästa, och det behöver inte stämma med vad du anser är för ditt barns bästa.

Nu är du en del av MFF

Det kan kännas som vi kommer med många förmaningar, men det är av tidigare erfarenhet. Ditt engagemang är viktigt för oss, men samtidigt är det viktigt att vi alla uppför oss som det förväntas av MFF. Som förälder till en spelare i MFF är du också en del av vår stolta familj, och du är därför också en representant för vår klubb.

Varmt välkomna till en spännande fotbollssäsong i Malmö FF!

huvudpartners

officiella partners