Hasse Mattisson om framtiden i Malmö FF

Publicerad 02 september 2007

Hemsidan ställde några snabba frågor till marknadsavdelningens tunga nyförvärv Hasse Mattisson,
som ser fram emot sin nya roll i klubben:
– Man är ju ljusblå, och det känns fantastiskt roligt att komma in och arbeta för klubben nu när den nya arenan växer fram.

Att Hasse Mattisson får en roll i klubben efter karriären som spelare på elitnivå var Hasse och MFF överens om när han lämnade för Halmstads BK förra sommaren. Nu är det också klart hur: Hasse Mattisson kommer att förstärka marknadsavdelningen.

Elva säsonger i MFF och två i HBK kändes till slut tilltäckligt. Beslutet att 2007 blir den sista säsongen som spelare har mognat fram för Hasse under sommaren, och på väg hem i bil från sen eftermiddagsträning med HBK berättar han lite om sina tankar inför en ny framtid i klubben. Det var ett nytt förslag från MFF som blev tungan på vågen:

– Från början hade vi inte sagt vad jag skulle arbeta med i klubben, men så i början av sommaren hörde MFF av sig och föreslog att jag skulle börja på marknadssidan. Det lät som ett intressant jobb och det kändes som ett bra tillfälle att sluta.

Ett svårt beslut att ta?
– Både och. Ifjol kände jag mig inte färdig. Då ville jag spela mig till en säsong till i HBK, och det lyckades jag med. Men nu kändes det annorlunda: ett år till med fotbollen hade varit ett kortsiktigt val – det här jobbet är ett långsiktigt.

De flesta spelare som varit med länge väljer att varva ner på lägre nivå. Har du några planer på det?
– Jag är färdig på elitnivå, men kan tänka mig att varva ner någonstans, kanske division fyra eller fem. Mest för att hålla igång, och för att det är roligt och svårt att sluta helt. Men jag har redan varit borta från familjen mycket, och kommer inte att ha hur mycket tid som helst.

Hur känns det att bli en vanlig åtta till fem-knegare, då?
– Jag ser fram emot det. Som fotbollsspelare har man det väldigt bra på många sätt, men. det ska bli skönt att vara ledig på helgerna, och ha en mer normal veckorytm, som passar bättre med familj och vänner. Förutom när MFF har hemmamatch, förstås, då kommer jag ju att jobba!

Hasse Mattisson påbörjar sin anställning på MFF:s marknadsavdelning när hans avtal med HBK löper ut, vilket innebär senast till årsskiftet. Hasse är inte bara en erfaren spelare med stort hjärta och engagemang för klubben, han har en del erfarenhet från branschen också. Han har bland annat drivit eget företag för försäljning av kontorsmaterial, och på senare tid har han arbetat deltid på SEB som assistent inom kapitalrådgivning.

Vilka av dina egenskaper som fotbollsspelare har du nytta av på marknadsavdelningen?
– Inställningen att jobba hårt för att nå resultat, den följer nog med vid sidan av plan också. Och att vara envis och inte ge upp.

Hur ser du på din nya roll?
– Vad jag ska göra i detalj är inte klart än, men jag ska vara med och sälja in MFF till företagen i Malmö med omnejd. Det är fantastiskt roligt att komma in och arbeta för klubben nu när den nya arenan växer fram. Man är ju ljusblå och det känns fantastiskt roligt att komma in och arbeta för klubben nu när den nya arenan växer fram.

Men först väntar några månaders hårt och spännande arbete för de mörkblå. HBK må ha tappat lite mark sedan mitten av sommaren, men laget är ändå i högsta grad med och slåss i toppen – och Hasse har en reell chans till att avsluta karriären med ett andra SM-guld.

– Jag har trivts kanon i Halmstad och blivit väldigt väl omhändertagen. Nu hoppas jag vi kan ge järnet på slutet. Vi har gott om självförtroende, vi har en tydlig idé om hur vi ska spela, och alla i truppen drar åt samma håll och jobbar för varandra på plan.

Närmast Kalmar borta på Fredrikskans. Det bär trots allt lite emot att önska allt för mycket lycka till i den guldjakten – men en fin sista allsvensk höst för Hasse personligen vore förstås väldigt roligt. Därefter: välkommen him!

/Tobias Christoffersson