Hasse Mattisson ”kung” i Hörby!

Publicerad 24 november 2002

Igår hade MFF-supportrarna i Hörby årsfest. Stampuben ”Kvarnen” var på eftermiddagen bokad för de yngsta supportrarna och kvällen och natten för de äldre. Malmö FF:s lagkapten Hasse Mattisson gjorde en bejublad entré när han dök upp mitt i firandet.

Att Malmö FF har många supportrar får vi bevis för nästa dagligen. Under de senaste åren har det från MFF Supports huvudorganisation börjat knoppa av flera underavdelningar runt om i landet. En av de största finns i Hörby(!) med nästan 150 medlemmar. Hörbysupportrarna har under året åkt minst en storbuss till alla hemmamatcherna på Malmö Stadion och till en del av bortamatcherna har man fyllt två bussar. På stampuben i centrala Hörby hänger det flagor och halsdukar och man kan beställa in pizzor med namn som Malmö FF och Zuperzlatan.

Igår firade man rejält. Mellan 15.00 och 18.00 var det reserverat för de yngsta och senare på kvällen och natten var det dags för de äldre. På schemat stod mat, dryck och dans till livemusik.

Klockan kvart över tre stegade Malmö FF:s lagkapten Hasse Mattisson in till de glada men överraskade ungdomarna. Han slog sig ner och käkade pizza och drack läsk tillsammans med barnen samtidigt som han svarade på deras frågor. När så efterrätten i form av glass var överstökad så ställde sig ungdomarna sig på ett långt led och fick var sin MFF-plansch och signerat idolkort. Hasse tackade för stödet under året och hälsade alla välkomna tillbaka nästa säsong. Hasse lämnade sedan festen medan ungarna taktfast sjöng ”Mattisson, Mattisson, Mattisson…….”. Malmö FF:s lagkapten kan numera, utan skryt, titulera sig ”Kung av Hörby”

/Patrik Jandelin