Harletuns dubbel bäddade för ny seger

Publicerad 25 september 2021 i Dam,Nyheter

En uppryckning i andra halvlek gav Malmö FF en ny seger i division 3. Under lördagen besegrades tabelltrean Lunds BK med 5–1 på bortaplan i en match där nyförvärvet Cassandra Harletun gjorde sina första mål i den himmelsblå tröjan.

Malmö FF reste till Lund för ett nytt toppmöte i division 3 när Lunds BK stod för motståndet på klassiska Klostergårdens IP. Emelie Erlandsson gav oss ledningen efter halvtimmens spel men LBK replikerade omgående och efter den första halvleken stod det lika på ett. I den andra halvleken var det ett MFF som med fart och mer skärpa i avsluten tog tag i matchutvecklingen. Rebecka Holm återgav de himmelsblå ledningen när timmen var spelad innan Cassandra Harletun gjorde både sitt första och sitt andra mål i MFF-tröjan inom loppet av två minuter. Annelie Nilsson kunde sedan fastställa slutresultatet till 1–5 och tre nya poäng till Malmö FF som i och med seger ryckte ifrån ytterligare i toppen av tabellen.

Cassandra Harletun efter matchen:

– Det var riktigt gött att få spela och göra mål. Det är något jag längtat efter ända sedan jag kom hit. Det första målet var nog mer ett typiskt Cassandra-mål, jag sticker iväg i djupled och får en fin träff på halvvolley som går in. Det andra, ett skott i krysset, det är sådana mål man önskar att man ska göra varje match men idag satt det och det var riktigt gött.

– I första halvlek tycker jag vi är lite slarviga i sista tredjedelen och gör det svårt för oss många gånger. I den andra kommer vi ut med mer energi och hittar tillbaka till det som är vårt spel. Vi låter bollen rulla och då kommer också målen. Jag har kommit in jättebra i laget, alla är superduktiga och tänker fotboll. Vi förstår varandra och vill spela på samma sätt.

Fredrik Jahnfors efter matchen:

– Vi möter ett Lunds BK som kommer från en 12–1-seger senast och det märktes att de klev in med ett gott självförtroende. Deras kvittering kommer mitt i en period där vi radar upp vassa målchanser. Vi har ett skott som går i insidan av stolpen precis innan så det märktes att deras kvittering sänkte oss lite grann. Så bortser vi från målchanserna och bara ser till spelet så tycker jag matchen är ganska jämn.

– Det är många spelare vi kan lyfta fram idag. Lovisa fick ta kaptensbindeln efter att Elin skadat sig på uppvärmningen och jag tycker hon växer med den ledarroll som kaptensbindeln innebär. Vera räddar ett friläge och står för lugn och trygghet i mål och Cassandra får göra sina första mål för oss. Två jättefina mål dessutom.

MÅL

Lunds BK: Ida Åkesson (29′)
Malmö FF: Emelie Erlandsson (24′), Rebecka Holm (59′), Cassandra Harletun (65′) (67′), Annelie Nilsson (76′),

LAGUPPSTÄLLNING

Vera Eljertsson
Madeleine Hejde, Lovisa Wifvesson. Martina Sutalo, Ida Hansson
Amanda Kander, Rebecka Holm, Melina Skarström
Emelie Erlandsson, Annelie Nilsson, Stina Stadig

Ersättare: Emma Svensson, Johanna Fredriksson, Josefine Carlsson, Cassandra Harletun, Elin Björklund.

huvudpartners

officiella partners