Hareides kommentarer efter vinsten mot Slovan Liberec

Publicerad 07 juli 2015 i Nyheter

Malmö FF slog tjeckiska FC Slovan Liberec med 1-0 på tisdagskvällen. Träningsmatchen var inbokad för att Åge Hareide ville att spelarna skulle få känna på en annan spelstil än den som spelas i Allsvenskan som förberedelse inför det stundande kvalet till Champions League. Tjeckerna bjöd upp till dans och spelade ett hårt, aggressivt och högt presspel och tog sig ofta långt in på MFF:s planhalva men hemmalaget låg rätt i sina positioner och släppte aldrig till några större farligheter. Istället kunde Markus Rosenberg göra matchens enda mål ifrån straffpunkten efter att Jo Inge Berget blivit nerdragen i den första halvleken.

– I den första halvleken låg vi lågt. Vi ville inte gå upp och pressa dem aggressivt utan hellre fånga dem på kontringar när de stod två mot två och hade vi bara haft mer precision i våra passningar hade vi fått fram fler möjligheter än den straff som Jo Inge får efter att han blivit fälld. Inför den andra halvleken fick vi in friska ben och då pressade vi dem högre upp och på slutet får vi ett par riktigt heta chanser. Vi vet det att: I Europa är det viktigt att få hål på motståndaren, ha tålamod och hålla nollan och allt det tycker jag vi lyckas med idag, säger Åge Hareide.

I den andra halvleken kom provspelande Carvalho in och den storvuxna mittbacken imponerade med sitt fysiska spel där det periodvis nästan såg komiskt ut när tjeckerna sprang in i Sydamerikanen och han inte rubbades en centimeter.

– Carvalho är en mycket intressant spelare som är stark en mot en och det behövs i internationella sammanhang. Snabbhet och styrka är väldigt bra egenskaper i en försvarsspelare så jag vill verkligen berömma honom. 

Åge Hareide genomförde hela nio byten och de enda som fick vara kvar hela matchen var målvakten Zlatan Azinovic och mittfältaren Erdal Rakip. MFF-tränaren hade innan matchen utannonserat att han skulle göra många byten för att hålla igång hela spelartruppen.

– Det var en del spelare som utnyttjade möjligheten att visa upp sig på ett bra sätt och det var just det som vi ville ha ut av det. Istället för en träning ville vi hellre ha en match. 

Mittbacken Kári Árnason gjorde sin första match i MFF-tröjan och spelade hela den första halvleken där han tillsammans med Rasmus Bengtsson stängde till i mittförsvaret.

– Kári är stabil. Han har nästan inte tränat sedan han kom tillbaka ifrån sin semester och det är lite riskfyllt att använda en sådan spelar till match så här tidigt, men han är en rutinerad kille och vi hade bestämt att vi skulle spela honom i 45 minuter. Han är stabil och står väldigt rätt tillsammans med Rasmus Bengtsson. Liberec hade mycket folk kring straffområdet men de klarade inte av att tränga sig igenom centralt. Jag tror att Kári kommer att bli ett väldigt nyttigt nyförvärv för oss.

huvudpartners

officiella partners