Här är nya årskortsmotivet – till stöd för kunskap om autism

Publicerad 06 december 2018 i Nyheter

Över 8200 har hittills säkrat en plats på Stadion till säsongen 2019 och nu presenterar Malmö FF motivet som kommer att pryda alla årskort. Kreatörerna bakom bilden är Behrang Safaris tvillingsöner Emiliano och Leon. Med årets årskortsdesign vill MFF i samarbete med stiftelsen LifeWatch sprida kunskap och förståelse kring autism.

Bilden är ett avtryck av Emiliano och Leons händer i MFF:s emblemblå färg, med inslag av gräsgröna färgstänk. I det övre vänstra hörnet ramas föreningens klubbsköld in av en pusselbit – en form som i vissa sammanhang används för att symbolisera autism.

Emiliano och Leon har diagnosen autism och Behrang Safari är själv ambassadör för stiftelsen LifeWatch som arbetar med frågor runt autism och liknande tillstånd. Under de kommande två åren kommer Malmö FF att samarbeta med stiftelsen som en del av föreningens samhällsengagemang.

– När vi fick reda på att MFF ville engagera sig i det här blev vi jätterörda. Vi försöker dela med oss av vår vardag och berätta hur fint det kan vara med olikheter. Ofta får man en bild av autism som något negativt. Den stämpeln vill vi försöka få bort, säger Behrang Safari.

– Det handlar också mycket om att nå ut till alla som är i en liknande situation som oss. Jag minns hur det var för oss när barnen fick diagnosen. Vi kände oss ensamma och visste inte vad som väntade. Jag hoppas att detta kan upplysa fler om vad autism är.

Under den gångna säsongen har familjen Safari bland annat uppmärksammats av MFF Support som genom kampanjen #LilaTågsamlade in pengar till just LifeWatch. Stiftelsens grundare Niclas Öberg är glad över stödet från MFF-familjen som nu utökas i samarbetet med Malmö FF.

– Det känns som att MFF verkligen vill satsa på det här och det är vi jätteglada för. LifeWatch arbetar för att bidra med pengar till forskning men också för att sprida kunskap och höja medvetandegraden hos allmänheten. Det finns massor att göra och det här är en viktig del, säger Niclas Öberg.

– Vi är väldigt tacksamma för att ha Behrang Safari som ambassadör. Han är personligt engagerad och öppen med familjens vardag. Jag tror att många finner stöd i det. Han är en förebild som verkligen visar vägen.

Har du frågor kring autism? 
Genom att kontakta info@lifewatch.se kan du få svar på frågor både ur ett föräldraperspektiv och från vetenskapligt sakkunniga.

Läs mer om Behrang Safaris ambassadörskap för LifeWatch här

huvudpartners

officiella partners