Här är årets matchtröjor!

Publicerad 19 mars 2019 i Nyheter

För 40 år sedan spelade Malmö FF final i världens främsta klubblagsturnering Europacupen. För att hylla den enastående bedriften kommer MFF under jubileumsåret 2019 att bära en himmelsblå matchtröja som är tydligt inspirerad av 1979 års upplaga. Samtidigt lanserar vi två nya ställ i midnattsblått och vinrött. Alla tröjor är framtagna av MFF:s dräktleverantör PUMA och går nu att köpa i webbshopen och i MFF Shopen på Stadion.

I år firar vi 40-årsjubileum av Europacupfinalen mot Nottingham Forest. Den nya hemmatröjan är utsmyckad med vit krage och bårder längs med ärmen precis som på tröjan som bars i München den 30 maj 1979.

– Det ska bli en ära att få spela i en matchtröja som hyllar vår framgångsrika historia. Den är snygg och utstrålar vinnarmentalitet. Dessutom sitter den skönt och har en bra passform. Det känns som en tröja man vinner SM-guld i, säger MFF:s lagkapten Markus Rosenberg. 

Utöver hemmatröjan lanserar MFF två nya reservställ: en midnattsblå bortatröja och en vinröd tredjetröja.

Den midnattsblå kulören introducerades i samband med gruppspelet i Champions League 2014 och var resultatet av en tävling bland MFF:s supportrar. Designen inspirerades av kvällshimlen och stjärnorna Malmö FF tänt sedan 1910.

Vinrött var färgen Zlatan Ibrahimovic bar när han gjorde sitt oförglömliga mål mot Djurgårdens IF på Stockholms Stadion 2001. Det var också senast Malmö FF:s bortatröja var vinröd. 

– Det är fantastiskt spännande att vi i år lanserar tre nya tröjor. Extra kul är det att årets hemmatröja är en hyllning till 1979 och en del av 40-årsjubileet. Vi har tagit fram tröjorna i nära samarbete med Malmö FF och spelarna. 1979, unicitet och passform har varit ledord, säger Rutger Hagstad, marknadschef PUMA Nordic.

Första matchen där spelarna kommer att bära den nya himmelsblå tröjan blir i den allsvenska premiären mot BK Häcken den 1 april.

Sedan 2016 spelar MFF med Volkswagens runda logotyp på bröstet. I våra allsvenska matcher har Volkswagen sällskap på tröjan av två dräktpartners: Tillmobil (på ryggens nedre del) och TicTac Interactive (på tröjärmen). Samtliga dräktpartners kommer att vara tryckta på tröjorna som finns till försäljning. 

Finns till försäljning nu

De nya matchtröjorna finns till försäljning i vår webbshop och i MFF Shopen på Stadion.

Hemma- och bortatröjorna finns i både vuxen- och barnstorlekar, medan den vinröda tredjetröjan är framtagen i begränsad upplaga och endast finns i vuxenstorlekar. Barnstorlekarna kostar 599 kronor och vuxenstorlekarna 749 kronor.

Tryck

Vitt tryck med valfritt namn och nummer på den himmelsblå tröjan kostar 200 kronor. 

På de midnattsblå och vinröda tröjorna kan spelarnamn och nummer tryckas i himmelsblå färg för 200 kronor. OBS! Endast spelarnamn, ej egna namn, är valbara på dessa tröjor.

Exklusiv box med alla tre tröjor

På den allsvenska premiärdagen den 1 april släpper vi en box i limiterad utgåva (100 ex) med alla de tre nya matchtröjorna samt tre signerade fotografier av Pierre Mens.

Pris: 2995 kronor. Först till kvarn i MFF Shopen (i butik).

MFF Shopens öppettider:

Måndag–fredag: 10:00 – 18.00
Lördag: 10:00 – 15:00

huvudpartners

officiella partners