Hans Gren slutar som assisterande tränare i MFF

Publicerad 04 januari 2010

Hans Gren lämnar jobbet som assisterande tränare i Malmö FF. Han har fört fram att han känner sig mogen för att ta ett eget lag och Roland Nilsson väljer då att söka en ny tränarkollega:

 

– Hans och jag har pratat om det här och för mig är det viktigt att alla är till hundra procent fokuserade på MFF. Vi har ett mycket viktigt jobb framför oss och då måste jag veta att alla har samma mål.

Pelle Svensson stöttar sin tränare i hans beslut:

– De här besluten är aldrig roliga att ta men det är viktigt att alla, ledare som spelare, har fokus här och nu. Känner Roland då sig tveksam måste han agera.

Roland intygar att det inte ligger något annat bakom beslutet:

– Hans och jag har jobbat nära varandra under lång tid och det här var inget lätt beslut, det ska gudarna veta. Men jag måste göra det som jag upplever blir bäst för laget. 2010 ska vi skörda och det gör vi bara om alla i hela truppen bara har det för ögonen.

Hans Gren är överraskad men förstående:

– Det är rätt att jag tidigt på säsongen meddelade Roland att det kanske är dags för oss båda att stå på egna ben. Jag framförde mina tankar om att träna ett eget lag under förutsättning att det fanns intresse från annat håll. Under hösten meddelade jag Rolle, Pelle Svensson och Hasse Borg att det kunde bli så att jag ville pröva vingarna någon annanstans. Det var några föreningar som visade intresse men det blev inget konkret så jag var inställd på att fortsätta. Beslutet kom överraskande men jag anser att det är fullt naturligt att Rolle och MFF tittar på andra alternativ med anledning av mina tankar och mina mål. Jag önskar alla jag arbetat med inom föreningen ett lyckosamt 2010.

Arbetet med att rekrytera en ny assisterande tränare har inletts och beräknas vara klart inom en snar framtid. MFF önskar också Hans Gren all lycka till med framtida uppdrag:

– Det är en mycket duktig tränare, god pedagog och trevlig person och jag är övertygad om att det kommer gå bra för honom, avslutar Pelle Svensson.