Hans Gren efter matchen

Publicerad 23 oktober 2009

– Vi är väldigt, väldigt nöjda med det vi presterar, och vi är relativt nöjda med att vi får en poäng med oss så pass sent i matchen, säger Hans Gren efter 1-1 mellan GAIS och MFF på Gamla Ullevi.

Det blev oavgjort igen mellan MFF och GAIS. På Swedbank Stadion i våras slutade matchen 2-2, och på Gamla Ullevi inför fina (dryga) 11 000 åskådare blev det 1-1 fredag kväll.

På presskonferensen efter matchen uttryckte Hans Gren starkt gillande av sitt lags insats i matchen.

– Vi är väldigt, väldigt nöjda med det vi presterar, och vi är relativt nöjda med att vi får med oss en poäng så pass sent i matchen – men vi tycker alla att vi var värda ytterligare två poäng. Till slut får vi det mål vi i allra högsta grad förtjänar – men det kunde ha kommit lite tidigare. En eloge till GAIS, som försvarade sig mycket väl.

GAIS tog ledningen i matchen efter knappa 25 minuter efter ett rappt anfall och vackert direktskott av Mattias Lindström.

– Vi genomför matchen på det sätt vi hade tänkt oss – även om vi inte hade tänkt oss att komma i underläge… men det gjorde vi, genom ett väldigt snyggt mål av GAIS. I första halvlek fick vi inte fast bollen så som vi hade tänkt oss. Båda våra forwards kom ut lite långt på kanterna, och vi fick ingen tyngd i boxen. Det korrigerade vi i halvtid, och i andra fick vi bättre tyngd. Det var ju spel mot ett mål i 45 minuter!

MFF jagade kvittering – och jagade, och jagade. I 89:e minuten revs Daniel Larsson ner i straffområdet vid en inläggssituation, och domare Åke Andreasson tvekade inte: straff. Inbytte Wilton Figueiredo förvaltade elvametersskottet på bästa sätt, och MFF fortsatte jaga ett segermål genom de tre övertidsminuterna – men utan framgång.

– Jag tycker matchen talar sitt tydliga språk. Vi har ett förkrossande överlägset spel. Sen är det naturligtvis farligt också när vi trycker på som vi gör, vi åker på en och annan kontring, men vi hade gett oss sjutton på att vi skulle få ett mål till, sa Hans Gren på presskonferensen.

Målskytten Wilton Figueiredo började på bänken, men ersatte Robert Åhman Persson i 81:a minuten.

– Wilton gör ett bra inhopp. Han ser väldigt motiverad ut, men i dagsläget har vi hittills värderat att Edward Ofere och Daniel Larsson är före, kommenterade Hans Gren.

Innan Wilton fick Jimmy Durmaz komma in; han bytte av Jiloan Hamad med halvtimmen kvar.

– Vi är nöjda med Jimmy Durmaz inhopp. Nu blev det så att säga bara offensivt spel, och det är han väldigt duktig på.

Oavjort och inte seger var förstås en missräkning för MFF, som med tre poäng hade hållit viss hopp om den där fjärdeplatsen levande. Inte för att det är alldeles ute än, men det ska väldigt mycket till. Likväl fanns små glädjeämnen. Som till exempel att 1-1 mot GAIS innebar första erövrade poängen på nya Gamla Ullevi.

– Jag tänkte faktiskt på det tidigare idag, att vi inte hade tagit poäng på den här nya arenan. Och det var naturligtvis skönt att få göra det. Vi tycker att vi gjorde en väldigt bra match, sa Hans Gren.

Två omgångar av allsvenskan 2009 återstår; nästa match Kalmar borta tisdag kväll.

Tobias Christoffersson/Patrik Jandelin/Peter Åhlander