Hans Gren efter matchen

Publicerad 20 augusti 2008

– Vi ville se ett försvar som fungerade. Det tycker jag att vi fick.
Några kommentarer av Hans Gren efter eftermiddagens 1-0-seger över FC Nordsjälland.

MFF besegrade alltså FC Nordsjälland med 1-0 i dagens träningsmatch borta på Farum Park, matchens enda mål av Edward Ofere. Efter matchen betonade Hans Gren att MFF haft tre syften med matchen:

1) Hålla igång spelarna.
– Under det här långa uppehållet har vi många spelare iväg på landslagsuppdrag, där de förhoppningsvis får bra matcher, men det är viktigt att spelarna här hemma inte tappar i matchtempo under tiden. Det var bra med 90 minuter för en del spelare idag, säger Hans Gren.
2) Få ett test på försvarsspelet.
– I hade matchen hade vi fokus på försvarsspelet. Vi har tränat med försvarsinriktning en längre tid nu och ville se ett försvar som fungerade. Det tycker jag att vi fick; vi höll nollan och Nordsjälland kom inte så högt. De var sällan inne i straffområdet och hade inte många chanser i matchen.
3) Se hur de båda uppställningarna 4-1-3-2 och 4-2-3-1 såg ut. MFF spelade de första 60 minuterna med en balansspelare och de avslutande 30 med två.
– Vi vill kunna ändra spelet efter matchen. Labinot gjorde en bra insats som ende balansspelare, säger Hans Gren, som också berömmer Edward Oferes insats.

Med många man borta fick nyligen utlånade spelarna Robin Nilsson och Anes Mravac hänga med och fylla upp, och inte nog med det: hela tre juniorer fick förtroendet att göra A-lagsdebut i MFF under andra halvlek: Muamet Asanovski, Alex Nilsson och Omid Nazari.
– De skötte sig bra alla tre. Tekniken finns där, medan taktiken och fysiken behöver bli bättre.