Hammarby IF – Malmö FF 2–0

Publicerad 20 oktober 2019 i Nyheter

En tung söndag på Tele2 Arena. Hammarby IF tog med sig alla tre poängen i toppmötet.

Ett laddat och utsålt möte väntade på Tele2 Arena i Stockholm i den 28:e omgången. MFF, med sex raka segrar, började bra och Arnór Traustason fick två tidiga möjligheter, första gången fint framspelad av Felix Beijmo. Bägge skotten blev dock resultatlösa.

Efter en kvart spelad tog hemmalaget ledningen genom Alexander Kacaniklic. Förre MFF-spelaren Nikola Djurdjic sprang sig fri i ytterkanten av straffområdet och spelade snett inåt bakåt till Kacaniklic som satte ledningsmålet distinkt på ett tillslag. Inga fler mål noterades innan halvtidsvilan.

Den andra halvleken började med en skarp kvitteringschans. Behrang Safari slog ett inlägg som Markus Rosenberg nickade mot mål, men i sista stund räddade Davor Blazevic, vars reaktion kom sent.

Om Hammarby hade taktpinnen och bollinnehavet i första halvlek var det ombytta roller i andra. MFF vaskade fram en del lägen, bland annat via distansskott från Traustason och Bachirou, men inget som hotade hemmalaget tillräckligt.

De sista tio minuterna ökade trycket. Oscar Lewicki plockade upp en andraboll efter en frispark i farligt läge och vek inåt i straffområdet, men hans skott gick högt över. Nästa kvitteringschans skapade inbytte Guillermo Molins, som vann bollen när en motståndare försökte täcka ut den. Inspelet gick mot Rosenberg, men dennes skarv täcktes till hörna.

Hammarby låg på rulle och just ett sådant läge låg bakom den utökade ledningen i den 88:e minuten. Hemmalaget ordnade en frispark högt upp i planen som lyftes mot Richard Magyar och in i mål.

När domaren blåste av matchen tvingades vi konstatera säsongens tredje allsvenska förlust. Hammarby går om i tabellen trots samma poängantal och målskillnad, fast fler gjorda mål. Vi får slicka såren och ta revansch mot AIK i nästa omgång och dessförinnan mot FC Lugano i UEFA Europa League på torsdag.

Uwe Rösler efter matchen:

– De första tolv-femton var vi väldigt bra, men sedan tappade vi momentum lite grand och i den perioden gör Hammarby mål. Efter det hade vi en tuff halvlek, men i andra var vi mycket bättre. Vi kontrollerade matchen och förde spelet på deras planhalva. Vi slog crossbollar och inlägg, men var tyvärr inte tillräckligt heta i förstavågen. Vi visste om att när man kommer hit behöver man vara effektiv. De gjorde mål på sin första chans. Vi hade chanser men fick inte utdelning.

– Jag är glad hur vi reste oss i andra halvlek, men jag grämer mig över deras andra mål. Normalt sett är vi bra i de situationerna, men vi tappade fokus och markering där. Jag hoppas att det målet inte ska straffa oss i slutändan, för varje detalj räknas.

mål

Hammarby IF: Kacaniklic (15’), Magyar (88’)

Varningar

Hammarby IF: Khalili (70’), Widgren (79’)
Malmö FF: Traustason (42’), Beijmo (44’), Lewicki (45’), Bachirou (65’), Larsson (87’)

laguppställning

Johan Dahlin
Eric Larsson, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari (81’ Rakip)
Felix Beijmo, Oscar Lewicki, Fouad Bachirou, Arnór Traustason (76’ Rieks), Jo Inge Berget
Marcus Antonsson (58’ Molins), Markus Rosenberg

Ersättare: Dusan Melichárek, Guillermo Molins, Erdal Rakip, Jonas Knudsen, Lasse Nielsen, Romain Gall, Sören Rieks

Nästa hemmamatch

Torsdag 24 oktober spelar vi hemma mot FC Lugano i UEFA Europa League. Säkra din plats nu!

huvudpartners

officiella partners