Hammarby IF – Malmö FF 1-1

Publicerad 17 maj 2017 i Matches

Det blev bara en poäng för MFF på Tele2 Arena i mötet med Hammarby IF. Men trots de tappade poängen behåller MFF serieledningen och är obesegrade i årets Allsvenska.

MFF tog kommandot direkt och satte hårt tryck mot Hammarbys mål där Magnus Wolff Eikrems hörnor var det främsta anfallsvapnet. Erdal Rakip testade också lyckan från distans och bollen var inte långt ifrån att leta sig in i krysset men den susade strax över ribban. Trots stort bollinnehav och dominans hade MFF svårt att skapa några riktigt farliga målchanser och det var mållöst i paus.

Hemmalaget inleder andra halvlek starkast och får också utdelning när Arnór Smáranson får yta utanför straffområdet och trycker in 1-0 bakom Johan Wiland. Två snabba byten av Magnus Pehrsson ger snabb effekt och MFF lyfter sig spelmässigt. Snart kommer också kvitteringen genom Anton Tinnerholm som placerar in bollen i krysset med vänsterfoten! Efter kvitteringen är det MFF som trycker på för att avgöra matchen men sista passningen sitter inte riktigt och matchen slutar oavgjort.

Magnus Pehrsson efter matchen
– Jag tycker att vi gör en bra första halvlek där vi kommer runt Hammarbys vänsterförsvar på ett bra sätt. Men det är alldeles för många inspel som inte går till rätt adress. Vi lyckades få ett mål och var på väg att avgöra sista tjugo minuterna, men vi var inte tillräckligt duktiga framåt idag. Vi gör en ganska stark insats idag ändå tycker jag, även om vi inte är nöjda med en poäng.

Hammarby IF: Arnór Smáranson (51’)
Malmö FF: Anton Tinnerholm (68’)

Hammarby IF: Richard Magyar (17’), Romulo (44’)
Malmö FF: Oscar Lewicki (20’), Anton Tinnerholm (42’), Jo Inge Berget (44’)

22 456

Johan Wiland
Andreas Vindheim, Lasse Nielsen, Felipe Carvalho (Hadzikadunic 71’), Anton Tinnerholm
Pawel Cibicki, Oscar Lewicki (Christiansen 59’), Erdal Rakip, Magnus Wolff Eikrem
Alexander Jeremejeff, Jo Inge Berget (Rosenberg 59’)

Ersättare: Fredrik Andersson, Anders Christiansen, Markus Rosenberg, Mattias Svanberg, Dennis Hadzikadunic, Teddy Bergqvist, Samuel Adrian.

Över 18 000 biljetter är sålda till söndagens hemmamatch mot IFK Norrköping! Säkra din plats här: