Hammar: ”Viktiga månader för mig”

Publicerad 28 januari 2014

Några veckor efter allsvenskans slut 2013 skrev Johan Hammar på ett nytt kontrakt med Malmö FF. Den talangfulla mittbacken är just nu på MFFs träningsläger i Florida där han hoppas kunna bevisa att han vill fortsätta att konkurrera på riktigt.

Johan Hammar har precis kommit tillbaka till sitt hotellrum efter lunchen där han nu dricker ur en vattenflaska samtidigt som han tittar ut mot den öppna balkongdörren.

– Resan hit var lång men det känns värt det nu när man är på plats. Tidigare idag var jag ute och tog en runda med Miiko Albornoz och Mahmut Özen för att få mig en bild av området och mitt första intryck är att det är en väldigt bra anläggning där massor av olika sporter utövas. Sen så är det såklart väldigt skönt att ha kommit ner till solen och fina gräsplaner, berättar Johan Hammar.

Johan Hammar kom tillbaka till Malmö FF sommaren 2012 efter några år i Evertons ungdomsakademi. Efter ett lycket halvår i MFF blev han erbjuden ett längre A-lagskontrakt och han lägger stor vikt vid de kommande månaderna och hans personliga utveckling.

– Viktiga mander för mig att forsätta bevisa att jag vill konkurrera på riktigt. Det är framförallt det som det handlar om för mig personligen just nu. Jag vill också lära känna laget mer personligt nu när hag skrivit nytt och längre kontrakt.

Hur menar du med att lära känna lager mer personligt?
– Just ett träningsläger är ett ypperligt tillfälle att sitta ner och prata med folk man normalt inte pratar så mycket med. Jag tror att: ju bättre du känner en lagspelare utanför planen, desto bättre kommer det gå på planen.

På frågan ”Varför blev Malmö FF mästare 2013?” är det många som lyft fram lagets fina harmoni. Något som Hammar även ställer sig bakom.

 – Harmonin är väldigt bra. Vi kommere ifrån en säsong där vi blev mästare och vi har fina utmaningar framför oss. Vi är en väldigt skämtsam trupp som gillar att ha roligt tillsammans. För någon dag sedan frågade jag Mahmut Özen om hans intrycket av laget just nu och han nämnde just glädjen i gruppen.