Hamad matchens spelare när Sverige slog Montenegro

Publicerad 09 juni 2010

På ett soligt Örjans Vall vann Sveriges U-21 landslag över Montenegro i kvalet till EM i Danmark 2011. Till matchens spelare valdes MFFs Jiloan Hamad.

– Jag tänker väl inte göra en DVD på andra halvleken och skicka ut som intruktionsfilm, sa en glad förbundskapten, Jörgen Lennartsson, på presskonferensen efter matchen.

Det han syftade på var att efter en första halvlek där man varit helt överlägsna i spelet och skapat en mängd hel och halvchanser så tappade man fart i andra halvlek. Det dröjde ända tills den 89e minuten innan trepoängaren helt säkrades genom Sveriges 2-0 mål

– Spelarna är under utveckling och en del i utvecklingen är att lära sig att vinna, påpekade Lennartsson. Att som förra matchen, åka ned till Israel under de omständiheterna som råder där nu, och sedan ta tre poäng är en viktig erfarenhet för killarna.

En av dem som var med och tränade vinnarskallen var MFFs Jiloan Hamad som byttes in i matchen mot Israel och spelade från start mot Montenegro. Han tackade för sin befordran till startelvan genom att lira sig till titeln ”matchens spelare”. Jiloan skapade mycket från sin högerkant och hade bland annat ett skott i ribban.

MFFs andra bidrag till laget, den sent inkallade Ivo Pekalski, spelade inte under matcherna, men fick vara med och samla på sig erfarenheterna förbundskaptenen talade om. Guillermo Molins och Agon Mehmeti var uttagna med fick tacka nej på grund av skador.