Halsti stannar!

Publicerad 03 december 2012

Idag har MFF kommit överens med finske landslagsmannen Markus Halst om ett nytt tvåårskontrakt.

– Ett skönt besked, säger MFFs tränare Rikard Norling. Markus kommer spela en viktig roll i vårt lagbygge. Med sin erfarenhet kommer han att hjälpa våra många unga spelare att hitta rätt, på och utanför planen.

Under hösten klev Markus Halsti fram, inte minst på planen, då han spelades som mittfältare istället för den tidigare positionen mittback. Omskolningen till mittfältare är också anledningen att Markus velat fundera ett tag..

– Det var ett svårt beslut, säger Markus Halsti. Men jag har en bra känsla för MFF och Rikard. MFF är en av de största klubbarna i Skandinavien, men jag var tvungen att fundera på om mittfältet är rätt för mig.

För Rikard Norling är det ingen tvekan.

– Markus är oerhört laglojal. Säger jag att jag tror det här är bra för Malmö, då är han villig att prova. I detta fallet var det bra både för Malmö FF och för Markus. Hans spel under hösten gav mersmak. Det ska bli riktigt spännande att se vilka steg han tar när han får en försäsong som mittfältare, säger MFFs tränare Rikard Norling.

– Det har gått bra på mittfältet men jag har hela tiden sett mig som mittback. Nu spelar jag högerback i landslaget så det kanske inte är så stor skillnad om jag spelar mittfält eller mittback i MFF då, funderar Markus.

För Markus blir det till att packa upp väskorna igen. Men han hade aldrig lämnat helt och hållet.

– Nej, jag har lägenheten kvar! betonar Markus. Jag har mina vänner här och jag trivs väldigt bra i staden och laget. Det ska bli roligt att komma igång igen efter semestern, avslutar Markus.