Halsti: ”Att få spela på gamla stadion blir speciellt”

Publicerad 01 mars 2013

Markus Halsti är matchsugen och längtar till morgondagens match och hälsar till supportrarna att han ska ge allt mot Öster.

För Markus blir morgondagens match extra speciell, då kliver han in på sin gamla arena där han har en del goda minnen från.

– Klart det är speciellt att få spela på gamla stadion, så det kommer bli kul. Däremot är det ingen arena jag saknar.

Hur känns det att få spela årets första tävlingsmatch imorgon?
– Det känns otroligt bra! Det är roligare att spela tävlingsmatcher än träningsmatcher. Det är ju ändå vår första riktiga hemmamatch i år, trots att vi spelat i Limhamn.

Vad vet du om motståndet?
– Jag vet att de fått Andreas Thomson som tränare. Han var ju i Åtvidaberg i fjol och jag tyckte att de spelade en skön och bra fotboll. Jag minns att matcherna mot dem inte var så jättelätta. Om Thomson lyckats få samma spel i Öster kan de bli farliga att möta. Mittbacken Juan Robledo känner jag till. Han spelade i Mjällby innan och är ganska duktig. Det är även roligt att de fått en fin arena, vilket kan vara bra för svensk fotboll.

Hur är det att få spela Svenska cupen så här in mot våren och vad du tycker du om det nya upplägget?
– Förr spelade man ju cupen in i november, det var inte så roligt. Det är mycket bättre nu. Att dessutom få spela de på försäsongen är ett extra plus. Jag tror att cupen kommer betyda mycket för AIK och Helsingborg som missade en Europaplats men ändå var så nära det. Men givetvis betyder det mycket för oss också, vi vill ju vinna titlar, avslutar Halsti med ett leende.

 

/Wilhelm Nilsson

 

Malmö FF – Östers IF
Lördagen 2/3 klockan 15.00
Malmö Stadion
Köp din biljett i MFF Shopen eller på ticnet.se
Vi kommer även streama matchen på vår hemsida för 59 kr. Lär mer om det här