Halmstads BK – Malmö FF 0-3

Publicerad 16 april 2017 i Matches

Malmö FF följde upp hemmasegern mot GIF Sundsvall med att besegra Halmstads BK på bortaplan med 3-0.

Matchen fick en trevande inledning där spelet stod och vägde. Men efter en dryg halvtimmes spel visades hemmalagets Aboubakar Keita ut efter en vårdslös tackling på Oscar Lewicki. Efter utvisningen tog Malmö FF över matchen allt mer och bara minuter senare frispelades Markus Rosenberg av Pawel Cibicki, som dock inte lyckades överlista målvakten i Halmstads BK. I den 35:e minuten spräckte Anders Christiansen matchens nolla när han med ett lågt skott sköt in 1-0 till Malmö FF, fint framspelad av Pawel Cibicki.

I påföljande anfall stod Cibicki för säsongens dittills läckraste mål när han cykelsparkade in 2-0 till Malmö FF på ett inlägg av Markus Rosenberg. Halmstads BK fick till två halvfarliga skott men Johan Wiland stod i vägen och 2-0 stod sig fram till halvtid.

När en dryg kvart av andra halvlek var spelad sågade sig Malmö FF igenom HBK:s försvar. Efter en touchpass av Markus Rosenberg slog Pawel Cibicki till igen och gjorde 3-0 när han behärskat placerade in bollen i målets högra kryss.

Resultatet stod sig matchen ut vilket betyder att Malmö FF står på sju poäng efter tre spelade omgångar.

Magnus Pehrsson efter matchen:
– Vi är väldigt nöjda med den här insatsen i alla delar av vårt spel. Att vi blir en man mer påverkar givetvis matchen. Detta är en svår bortamatch med tanke på vad Halmstad presterat hittills. Men vi visade stor ödmjukhet och jobbade väldigt hårt.

– Pawel Cibicki stod för två fantastiska mål och en fantastisk framspelning. Han har stort självförtroende och beslutsamhet i och kring straffområdet som är helt matchavgörande idag.