Hallå där Yksel Osmanovski…

Publicerad 11 januari 2010

Onsdagen den 13 januari är det fem år sedan finalmatchen mellan Malmö FF och Spartak Moskva på Atatürk-stadion i Antalya. Hemsidan passade på att ringa upp Yksel Osmanovski för att höra hur han minns turneringen.

Hur kommer du att fira 5-årsjubileumet av Efes Pilsen Cup på onsdag?
-Naturligtvis genom att återuppliva minnena igen på O`Learys. Skall bli trevligt att träffa spelare och ledare. Hoppas att många supportrarna också dyker upp.

Vad är dina minnen från turneringen?
– Det jag minns är att vi vann turneringen! Vi kom dit nästan otränade. De andra lagen var mitt uppe i seriespelet. Vi hade väl inga större förhoppningar men det var bra förutsättningar för fotboll och roliga lag att möta. Det var inte svårt att motivera sig och vi började spela bra och hade bra flyt direkt och satte våra chanser.

Du slutade med fotbollen efter MFF?
– Ja, jag kände att jag ville ha distans till fotbollen och ägna mer åt familjen istället.

Och du tog flygcertifikat?
– Ja det är ett intresse jag haft ett tag så nu flyger jag så kallade ultralätta plan.

Följer du Malmö FF numera?
– O ja jag följer dem både på tv och på plats. Den nya stadion är helt fantastisk. Det är nästan roligare att se på dem nu än det var att spela. Ha ha

Längtar du tillbaka till fotbollen?
– Vi får se om jag framöver engagerar mig i fotbollen igen. Det kanske blir så.

Tack för pratstunden Yksel(eller Yxel som Tom Prahl alltid skrev på laguppställningen) och vi ses på onsdag.
-Tack själv. Absolut det skall bli roligt.