Håll i hatten!

Publicerad 12 augusti 2010

Onsdagen den 5 augusti klockan tio släppte vi biljetterna till derbyt mot HIF. Två timmar senare var sittplats slutsåld. Samtidigt såg vi hur man istället började köpa biljetter till klassikermötet mot IFK Göteborg och säsongsavslutningen mot Mjällby.

Mitt i semestern, mellan den 24 juli och den 1 augusti spelade MFF tre matcher på Swedbank Stadion. Två allsvenska matcher och en träningsmatch mot Premier League-laget Fulham. Under dessa åtta dagar kom det totalt 31 348 betalade åskådare.

Till matchen mot GAIS sålde vi slut hela familjeläktaren – 1 200 platser.

• Det börjar bli drag kring fotbollen i Malmö.

Nu är det sex hemmamatcher kvar av säsongen 2010. Jag hoppas alla (speciellt ni som inte fått biljett till derbyt) passar på att se så många som möjligt av dem.

Inför matcherna arrangerar de entusiasterna i supportergruppen MT96 ett historiskt tifo. Det ena vackrare och mer majestätiskt än det andra. Under matchen håller klacken igång på ett sätt som nog aldrig hörts förut. Och på planen spelar de himmelsblå ett svindlande passningsspel i furiöst tempo.

De av er som såg matcherna i Champions Leaguekvalet mellan AIK och Rosenborg kunde jämföra med det som bjuds på Swedbank Stadion. Med tanke på att Rosenborg är Nordens framgångsrikaste klubb de senaste decennierna blev åtminstone jag aningen förvånad. Nog är tempot och kvalitén högre här?

Sakta men säkert har Rolle och laget skämt bort oss med ett allt mer finessrikt spel i ett allt högre tempo. Men jag var ändå tvungen att nypa mig i armen när jag såg killarna dra igång som senast mot GAIS, eller Fulham, eller AIK. Ni som såg matchen mot Fulham kan intyga att vi inte stod efter engelsmännen i tempo och passningsspel. Och mot AIK och GAIS var det stundtals ren uppvisning.

När vi spelar så kan vi mäta oss med alla lag i Norden, förmodligen med fler än så.

• Jag vet att man inte ska rusa iväg, men efter några tunga säsonger resultatmässigt är det så skönt att kunna få vara riktigt positiv. Och just nu bjuder matcherna på Swedbank Stadion på Allsvenskans bästa underhållning. Såväl sett till publiken och inramningen som till spelarna och liret.

Inför helgens match mot Gefle IF har vi sju raka hemmasegrar. Det betyder att vi måste gå tillbaka till 1989 för att hitta ett lika starkt hemmafacit.

• Som sagt, det börjar bli drag kring fotbollen i Malmö.

Väl mött på lördag!

Pelle Svensson, VD Malmö FF

Krönikan publiceras i matchprogrammet ”Avspark” som distribueras till Sydsvenskans prenumeranter torsdagen den 12 augusti.
Du kan ladda ner matchprogrammet genom att klicka här(8 MB)