Gunnarsson inför kvalet: ”Ta er till Åhus”

Publicerad 13 oktober 2022 i Dam,Nyheter

Otur med skador och sjukdomar skulle kunna vara en sammanfattning av Malin Gunnarssons säsong. Men samtidigt har de senaste säsongernas skyttedrottning, under året gjort succé som framspelare. Frisk och fri från skada ser yttern fram emot kvalet till division 1.

Det blev bara 13 matcher i seriespelet för Malin Gunnarsson i år. En smärtande fot satte vid flera tillfällen stopp för en plats i matchtruppen. Och när väl foten var läkt, kom nästa smäll.

– Jag fick en extremt långvarig förkylning och kroppen sa nej till minsta lilla ansträngning. Det var otroligt segt att missa nästan hela hösten och jag har verkligen fått kämpa mig tillbaka, säger Malin Gunnarsson som på sina matcher i division 2 stod för 14 mål och hela 25 målgivande passningar.

Lagom till DM-finalen var yttern i anfallet äntligen frisk och fri från sin skada.

– Det var tufft att gå från sjuksängen till 120 minuter fotboll. Kroppen var inte riktigt beredd på det. Vi är alla besvikna över att resultatet blev som det blev men det var fantastiskt att se stöttningen från våra supportrar. Väldigt tung förlust, såklart, men vi gräver inte ner oss i det utan blickar bara framåt.

Trots en skadedrabbad säsong med endast 13 matcher i serien har MFF:s ytter stått för hela 14 mål och 25 assist.
Malin Gunnarsson har tillsammans med hela laget lämnat DM-finalen bakom sig och ser nu fram emot ett kval till division 1.

På lördag inleds kvalet till division 1. Motståndaren Åhus IF vann sin division 2-serie och segraren i dubbelmötet tar klivet upp i division 1. Att kvalet avslutas på hemmaplan ser Malin som positivt.

– Det blir kul att avsluta hemma på Malmö Stadion men nu har vi fokus på det vi behöver göra på lördag. Vår uppgift är att vinna och göra jobbet. Vi har kört på bra på träningarna och det är bra stämning i truppen.

Till de MFF-supportrar som sitter och planerar helgen har Malin Gunnarsson en tydlig hälsning.

– Ta er till Åhus så ska vi bjuda på fin fotboll. Ert stöd betyder jättemycket för oss.

Åhus IF – Malmö FF

Avspark: Lördag 15 oktober, kl 14:00
Spelplats: Åhus Idrottsplats
TV-sändning: MFF Play Premium

Biljetter till hemmamatchen på Malmö Stadion, lördag 22 oktober, kan du köpa här.

huvudpartners

officiella partners