Guldjakten har startat för de äldre ungdomslagen

Publicerad 12 oktober 2020 i Nyheter,Ungdom

I helgen startade slutspelsserien för de äldre ungdomslagen. P17 fick en kanonstart med seger på bortaplan mot BK Häcken med 4–2.

P17 fick bästa möjliga start i jakten på SM-guldet när slutspelsserierna för de äldre ungdomslagen drog igång i helgen. På bortaplan besegrades BK Häcken med 4–2.

– Vi var ödmjuka inför uppgiften för vi vet om att Häcken kanske är den bästa motståndaren vi kan möta här nere i den södra halvan. Men vi visade samtidigt upp en stor entusiasm och var ruggigt effektiva i vårt anfallsspel, summerar MFF-tränaren Max Westerberg.

MFF inledde den första halvleken med att göra tre mål på tre avslut. Därefter reducerade Häcken innan Hisingslaget fick en spelare utvisad.

– Vi har egentligen vår sämsta period i matchen när de tvingas spela med tio man. Första timmen spelar vi väldigt kontrollerat men sen försökte Häcken skapa en kaosartad matchbild och det blev en utmaning för oss. Vi är glada över segern men måste redan fokusera på nästa match. Varje slutspelsmatch blir som en final fram till den riktiga finalen, säger Max Westerberg.

Slutspelsserien består av fem lag som möts i en enkelserie där ett lag står över varje omgång. Därefter möts vinnaren av den södra- och vinnaren i den norra serien i en SM-final. Nästa omgång för P17 spelas på söndag när IFK Göteborg väntar på hemmaplan.     

P19 slutade femma i sin serie och gick därmed också vidare till fortsättningsserien och slutspel i kampen om en SM-final. På lördag inleder de hemma mot IF Elfsborg efter att ha stått över den första omgången.

I helgen blev även P16 semifinalklara i deras nationella serie. Segern mot Ystads IF FF med 8–0 blev avgörande då laget tog sig vidare på bättre målskillnad. I semifinalen står BK Häcken för motståndet.

huvudpartners

officiella partners