Guillermo Molins och Elvira Ramel efter första träningen

Publicerad 13 januari 2020 i Dam,Herr,Nyheter

På måndagskvällen genomförde både herr- och damlaget sina första träningspass för säsongen.

Cirka 1 500 MFF:are hade tagit sig till Malmö IP för att se föreningens två representationslag inleda säsongen 2020.

Först ut var herrlaget som leddes ut av den nye huvudtränaren Jon Dahl Tomasson. Guillermo Molins berättar vad Tomasson sa till spelarna innan passet.

– Han sa bara att vi skulle gå ut och känna glädje, inte vara rädda för att misslyckas och vara konstruktiv med bollen. Det är precis det man vill höra som anfallare, sa Guillermo Molins efter träningen.

– Första träningen är speciell här i MFF. Alla åren jag har varit i A-laget har den första träningen alltid varit något extra. Det är härligt med alla MFF:are på plats, det sätter liksom tonen för hela säsongen.

Efter några veckors semester var truppen tillbaka under måndagen för fystester och en avslutande träning med boll.

­– Kroppen känns bra. Nu ska man vänja sig vid fotbollen igen. Det har varit mycket gym och löpning senaste tiden så det känns riktigt skönt att få vara igång med boll igen.

För damlaget och Elvira Ramel var kvällen extra speciell. Det var första träningen med laget i en härlig atmosfär på Malmö IP.

– Det är så kul att vara här. Känns stort med den här inramningen, det har man inte riktigt varit med om förut. Senast jag var här var jag maskot på en MFF–match, så det här är lite annorlunda, säger Elvira Ramel, mittfältare i MFF:s damlag.

Det var fullt fart direkt på den cirka en timmes långa träningen.

– Tempot var högt och det kändes som en bra första träning. Alla har varit lediga i några veckor nu så det är kul att vara tillbaka. Nu gäller det bara för oss att bli samspelta på planen och börja tänka likadant.

huvudpartners

officiella partners