Guillermo Molins lämnar Malmö FF

Publicerad 27 juni 2016 i Nyheter

Guillermo Molins kommer dessvärre att lämna Malmö FF vid slutet av sitt kontrakt den 30 juni 2016. Parterna har inte kunnat enas om en kontraktsförlängning. Till följd av situationen är Guillermo Molins och Malmö FF överens om att han inte tränar den här veckan.

Malmö FF har lagt fram flera kontraktsförslag till Guillermo Molins sedan sommaren 2014. När det innestående kontraktet går mot sitt slut står det tråkigt nog klart att vi inte kunnat enas om villkoren för en förlängning.

– Det är synd att vi inte har lyckats nå en överenskommelse. Vi har erbjudit ett kontrakt som vi tycker är bra, men tyvärr har förhandlingarna ändå inte nått hela vägen fram till en förlängning, säger Daniel Andersson, sportchef Malmö FF.

Guillermo Molins kom till Malmö FF som 16-åring från Kävlinge GIF. Han tog en ordinarie plats i A-laget 2008 och var en viktig spelare guldåret 2010. Året därpå gick han till belgiska Anderlecht men återvände sommaren 2013. Han var starkt bidragande till SM-guldet samma år och stod under våren året efter för betydande insatser som lade grunden för upprepningen av bedriften, innan han drabbades av den olyckliga korsbandsskadan i en träningsmatch mot FK Partizan Belgrad. Efter en lång skadefrånvaro har han åter varit redo för spel och har gjort sju matcher och tre mål för MFF i Allsvenskan i år.

Malmö FF vill rikta ett stort tack till Guillermo Molins för hans betydelsefulla insatser för föreningen och önskar honom all lycka framöver.

huvudpartners

officiella partners