Gruppseger efter klara 3–0 mot AFC Eskilstuna

Publicerad 08 mars 2020 i Herr,Nyheter

Malmö FF är vidare som gruppetta i Svenska Cupen efter 3–0 mot AFC Eskilstuna på Malmö IP.

MFF var på söndagen tillbaka på Malmö IP efter utflykter till bland annat Wolfsburg och Karlskrona. Den här gången med AFC Eskilstuna som motståndare på andra sidan mittlinjen.

Det var ett hungrigt Malmö FF som i den första halvleken dominerade bollinnehavet och händelserna ute på plan. Behrang Safari och Anel Ahmedhodzic var nära efter knappa tio minuters spel, men AFC-målvakten klarade.

20 minuter senare var det Sören Rieks och Isaac Kiese Thelins tur att försöka då kalabalik uppstått i gästernas straffområde. Även den gången klarade sig AFC Eskilstuna undan med blotta förskräckelsen.

Dominansen blev än mer påtaglig i den andra halvleken. Det skulle dock dröja till matchens 70:e minut innan de 3 469 åskådarna på Malmö IP fick se mål.

Och det krävdes dansk individuell skicklighet för att målnollan slutligen skulle spräckas. Marcus Antonsson tog sig runt på högerkanten och via ett fint inspel hittade han en fri Anders Christiansen i straffområdet. ”AC” satte till klacken och bollen seglade in otagbart i målvaktens högra hörn.

Om 1–0 var förlösande och läckert – var 2–0 mer kraft och beslutsamhet. Lasse Nielsen smög in i straffområdet och nickade omarkerad in MFF:s andra mål i den 82:a minuten.

– Jag kom in omarkerad i straffområdet och AC träffade rätt med hörnan. Det var bara att göra mål, säger Lasse Nielsen.

Eric Larsson fastställde sedan slutresultatet till 3–0 med ett välplacerat skott med vänsterfoten.

– Jag tycker vi gör en fin insats och segern var rättvis. Spelarna visade tålamod och det är alltid skönt att hålla nollan. Det var gott att se spelarna ta till sig de principer som vi har arbetat med den senaste månaden, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.

Segern innebär att Malmö FF går obesegrat genom gruppspelet i Svenska Cupen. Laget är klart för kvartsfinal som lottas under måndagskvällen.

MFF: Anders Christiansen (70′), Lasse Nielsen (82′), Eric Larsson (89′)

MFF: Lasse Nielsen
AFC Eskilstuna: Ismet Lushaku, Wille Jakobsson, Wilhelm Loeper, Christian Ljungberg

Eric Larsson, Anel Ahmedhodzic, Lasse Nielsen, Behrang Safari (Knudsen 54′)