Grupp 3 i Royal League ett riktigt getingbo

Publicerad 18 februari 2005

Afonso Alves och Joseph Elanga gör comeback i Malmö FF:s trupp mot Halmstads BK i Royal League på lördag.

Afonso har inte spelat någon fotbollsmatch sedan han blev opererad för ljumskbråck i december. Elanga är återställd efter sin fingerskada.

Den här matchen i femte omgången av Royal League skulle ha spelats i torsdags men då var Malmö Stadions gräsmatta inte i spelbart skick.
– Planen är grusad nu. Den är mjuk men den ska gå att spela på även om den inte lär hålla i 90 minuter, säger Malmö FF:s tränare Tom Prahl som besiktigade planen på fredagen.

Grupp 3 i Royal League är rena getingboet. Odense Boldklub är visserligen avsågat efter 2-1-förlusten i torsdags mot SK Brann i Bergen. I övrigt är det jämnt. Brann toppar på nio poäng.

Halmstad och MFF är två respektive tre poäng efter men kan ju båda ta poäng på lördag. HBK och MFF kan båda ta sig vidare till mellanrundan senare i vår på Branns bekostnad.
– Vi har absolut inte råd att förlora mot Halmstad. Vi ska helst vinna för att vara med i racet om en plats i mellanrundan. Den här gruppen avgörs nog inte förrän i sista omgången på torsdag, säger Tom Prahl.

Halmstads BK kommer till Malmö utan två av sina bästa spelare. Mittbacken Tommy Jönsson och mittfältaren Magnus ”Turbo” Svensson är ännu inte i speldugligt skick efter sina knäoperationer.

Halmstads BK:s tränare Janne Andersson tror på en jämn match på Malmö Stadion, där avsparken är klockan 13.30.
– Vi gjorde en bra match senast mot Odense i Örebro för en vecka sedan. 2-1-segern var i underkant. Vi har haft bra träningar i högt tempo sedan dess så jag ser optimistiskt på möjligheten att ta poäng mot MFF, säger Janne Andersson.

I Halmstads BK är man medveten om att Malmö FF har ett annorlunda spel i år.
– Ja, MFF har ett vassare djupledsspel nu när dom fått tillbaka Markus Rosenberg. Vi måste se upp, konstaterar Janne Andersson.