Greken och MFF-halsduken

Publicerad 19 mars 2013

När Agathonas Iakovidis skulle möta den grekiska pressen som nybliven vinnare av Greklands Schlagerfestival poserade han glatt i en MFF halsduk. Med hjälp av hans svenska vän Cleas Lindström förklarar han varför för MFF.se

Många är det som frågat sig varför musikern Agathonas Iakovidis hade en MFF-halsduk på sig när han tillsammans med sina bandmedlemmar poserade framför kamerorna efter att de vunnit den grekiska Schlagerfestivalen. Agathonas Iakovidis valde att plocka fram sin present som han fått av sin svenska vän för visa att han såg fram emot att besöka staden hans fru talat sig så varm om och berättar att han hoppas kunna se en MFF-match.

– Jag bar den för att jag fick den av min vän Claes för många år sedan på en av hans resor med sin familj till Thessaloniki
och för att vi bägge två är fotbollsvänner. Jag bar den också efter vår vinst till att representera Grekland i Eurovisionslagerfestivalen i Malmö samt för att jag är den enda i Grekland som har en sådan halsduk, berättar Agathonas Iakovidis.

Har du tidigare varit i Malmö och sett någon match?
Jag har aldrig varit i Malmö men jag har hört hur imponerad min fru var när hon besökte våra vänner Claes och Alexandra i Malmö i mitten av 80-talet. Emellertid har jag sett ert lag spela i Tv i Europacupen.

Hur ser du på att få komma till Malmö i maj?
– Jag är mycket glad att få komma till Malmö där jag hoppas kunna få se nån match på nära håll som MFF-supporter.

 

Vi önskar Agathonas Iakovidis och resten av bandet lycka till i Eurovision Song Contest och passar även på att tacka Cleas Lindström för att han sprider ordet om Malmö FF ute i Europa.

Se segerintervjun med Agathonas Iakovidis här