Grattis Zlatan!

Publicerad 16 maj 2009

Malmö FF vill, via hemsidan, gratulera Zlatan Ibrahimovic till ännu en ”lo scudetto”.

I och med Milans förlust ikväll mot Udinese med 2-1 så är försprånget ointagligt och Inter är mästare igen.

Zlatan var den första Malmöbo att vinna Italienska ligan 2004/2005 med Juventus. Säsongen därpå blev det ännu en titel med ”den gamla damen”. Efter mutskandalen togs båda titlarna bort men prestationen kvarstår.

Zlatan gick till Inter och titlarna följde efter honom. För tredje året i rad med Inter och alltså för femte året i rad vinner alltså Zlatan Serie A. Dessutom slåss Zlatan, med tre omgångar kvar att spela, i toppen av skytteligan. Just nu tvåa med 21 mål, ett mål bakom Bolognas Marco Di Vaio.

Det har varit en framgångsrik säsong för Zlatan. I höstas fick han ta emot tre priser på den svenska fotbollsgalan nämligen ”årets forward 2008”, ”Fotbollskanalens hederspris” och ”guldbollen” för tredje gången i sin karriär.

I våras, på den italienska fotbollsgalan, fick Zlatan priserna ”årets bästa spelare i serie A”, ”bästa utlänning” samt ”årets mål”(klacken mot Bologna).

Det spekuleras vilt om i vilken klubb Zlatan spelar i nästa år. Det enda vi vet är att den klubben blir guldfavorit nästa säsong.

Malmö FF ber att få gratulera den trefaldiga guldbollvinnaren till ännu en framgång!