Grattis Zlatan!

Publicerad 28 juli 2009

Normalt sett brukar Malmö FF via hemsidan uppmärksamma Zlatans framfart vid utmärkelser och titlar. Att skriva ett femårskontrakt med världens bästa fotbollsklubb FC Barcelona anser vi dock vara minst lika imponerande så här kommer ett stort grattis Zlatan och lycka till!

Redan som ung hade han målet klart; att bli bäst, och det var säkert många som smålog lite åt den långe kaxige Zlatan då. Sakta men säkert och steg för steg har han dock tagit sig dit han är idag. Steg för steg och i sin egen takt…

Som dyraste svensk och som Barcelonas dyraste köp någonsin stod han igår på gigantiska Nou Camp. Ensam med en boll i handen hyllades han av minst femtio tusen fans. Dessa något kräsna fans vars klubb vunnit allt värt att vinna senaste säsongen. Nummer 9 Ibrahimovic. Efternamnet vi hört entusiastiskt skrikas ut i högtalarna i Malmö, Amsterdam, Turin, Milano skriks nu också ut i Barcelona.

Parallellt med Malmö FF:s match i Halmstad igår pågick en presskonferens och presentation av Zlatan inför de nya fansen nere i Barcelona. På pressläktaren på Örjans Vall växlade man mellan den allsvenska match man hade framför sig och datorskärmarna där man kunde följa direktsändningen på nätet. Till och med förbundskapten Roland Andersson slog en glimt på skärmen, efter matchens slut, då presentationen fortfarande pågick för fullt. Denne Roland som lät Zlatan göra A-lagsdebut i Malmö FF för nästan exakt tio år sedan (symboliskt nog just på Örjans Vall mot Halmstads BK). Samma år blev Zlatan utnämnd till Malmöfotbollens bästa junior. Det har blivit några utmärkelser till efter den.

Det var en ödmjuk Zlatan som inför den samlade pressen i Barcelona pratade om att vilja fortsätta utvecklas tillsammans med de bästa spelarna i den bästa klubben och att vinna titlar.

Ännu ett kapitel har skrivits i framgångssagan om Zlatan och det enda vi vet är att det garanterat inte är det sista.

Grattis Zlatan!