Grattis Zlatan!

Publicerad 22 april 2007

Malmö FF vill, via hemsidan, gratulera Zlatan Ibrahimovic till ”lo scudetto”.

Du var den första Malmöbo att vinna Italienska ligan 2004/2005 med Juventus. Säsongen därpå blev det ännu en titel med ”den gamla damen”. Efter mutskandalen togs båda titlarna bort.

Idag var det dags igen. Med fem omgångar kvar säkrade Inter seriesegern. För tredje året i rad tar laget som Zlatan spelar i guld.

Endast sju svenskar har vunnit Italienska ligan. Det är nu nästan fyrtio år sedan en spelare vann senast (1968), Svennis vann som tränare 2000.

Zlatan har betytt oerhört mycket för Malmö FF. Inte räknat i mål och matcher kanske, han blev ju såld innan hans svenska karriär tagit fart ens, men i publicitet, intresse och intäkter slog han alla rekord.

Ständigt påpassad av media, hyllad och sågad, överskattad och geniförklarad. Han har hela tiden gått din egen väg, struntat i normer och svensk jantelag. Han visar oss alla gång på gång att han har rätt och belackarna fel.

– Jag är väldigt glad. Vi har arbetat hårt och då kommer resultaten, säger Zlatan till Inters hemsida och fortsätter.

– Det har varit ett fantastiskt år både för mig själv och för laget. Vi har satt många rekord och jag tycker att den här segern är den bästa jag någonsin upplevt.

/Patrik Jandelin