Grattis MFF Support

Publicerad 01 november 2012

MFF Supports tillkomst och verksamhet har förändrat fotbollsupplevelsen i Malmö från grunden. Under de 20 år MFF Support har funnits har vår klack vuxit från en trogen men inte särskilt månghövdad skara till ett hav av himmelsblå kärlek och en stämning som väl kan mäta sig med inramningen runt matcherna i större fotbollsländer. MFF Supports målmedvetna arbete visade vägen och lade grunden för denna utveckling, vilket alla dagens MFF:are oavsett om vi är spelare, ledare eller supportrar är oerhört tacksamma för.

 

Stämningen på läktaren, den positiva supporterkulturen, flaggor, sång och resor till bortmatcher är förmodligen vad de flesta förknippar MFF Support med. Men det är inte bara på läktaren som MFF Support har spelat en tongivande roll. I sann MFF-anda har man varit föregångare och lett utvecklingen även på flera andra områden, ibland i nära samarbete med MFF men lika ofta helt på egen hand.

Ett exempel på hur MFF Supports initiativrikedom har lett utvecklingen är souvenir¬försäljningen där MFF Supports fasta tro på potentialen i att sälja MFF-produkter i större skala startade vägen mot MFF Shopen av i dag. Ett annat exempel är det gedigna dokumentet Tankar om framtiden, ett helhetsgrepp på Malmö FF:s utveckling som förmedlades till klubben under det nesliga året i Superettan. Majoriteten av de tankar och förslag som presenterades där har senare blivit verklighet. Under en annan period ställde MFF Support upp som faddrar till nyanlända spelare för att hjälpa dem till rätta och att känna sig hemma i Malmö. Det senaste i raden av föredömliga och framåtblickande initiativ är Norra Blå, där unga MFF:are i åldern 9–14 år i hörnet av sittplats, precis vid ståplats, får känna på och vara nära och med om att skapa stämningen och skolas in som framtidens supportrar under överinseende av vuxna.

Av särskild betydelse är alla de kontakter som har ägt rum mellan MFF och MFF Support. Redan på ett tidigt stadium uppstod traditionen att MFF:s ordförande bjuds in till MFF Supports årsmöte för att informera och diskutera. Från MFF Support har kommit stöd och uppmuntran, beröm när det är befogat och konstruktiv kritik där MFF:s fel och brister och, inte minst, utvecklings¬möjligheter påtalas. Allt detta är något vi är mycket glada och tacksamma för och något som bidrar till att föra MFF framåt.

När MFF Supports första 20 år summeras är det med glädje man ser tillbaka på dem. De har innehållit både fantastiska stunder och dystra ögonblick men stödet har aldrig sinat och hela föreningen har känt och vuxit av det. Det fantastiska stöder på hemmamatcher och det lika fantastiska stödet på bortamatcher med karavaner av himmelsblå på väg till Halmstad, Göteborg, Borås, Rostock eller med tåg till Stockholm ger våra spelare på planen extra energi och är en viktig del i våra framgångar. Malmö FF gratulerar till de första två decennierna och ser fram emot nya höjdpunkter tillsammans med MFF Support framöver.

Håkan Jeppsson, ordförande