Goran Slavkovski lämnar Malmö FF

Publicerad 13 november 2004

Malmö FF:s femtonårige anfallare Goran Slavkovski kommer från och med 1 juli 2005 att representera italienska Inter. MFF och Inter är överens om övergången och MFF får en skälig ersättning för en spelare i hans ålder.

Att så unga spelare går från svenska klubbar till utlandet är ovanligt men långtifrån unikt. Malmö FF:s uppfattning är att spelarna i de allra flesta fall både mår och utvecklas bättre av att stanna i Sverige. Inte minst tycker vi det är viktigt att spelarna fullföljer sin utbildning innan de satsar allt på fotbollen. Det finns inte särskilt många exempel på svenska spelare som har flyttat utomlands innan de har nått upp i A-laget som har slagit igenom ute i Europa.

Vi tycker dock också att det vore fel att inte ta hänsyn till spelarens och familjens vilja. I det här fallet har såväl Goran som hans föräldrar uttryckt en stark önskan om att han ska spela i Inter. Malmö FF har därför valt att inte hindra honom. Om det skulle visa sig att han inte trivs i Milano hälsar vi honom naturligtvis välkommen tillbaka.

Avslutningsvis önskar vi Goran lycka till och hoppas att han så småningom blir ännu en i den långa raden MFF:are som gör sig bemärkta på det internationella planet i seniorsammanhang.

Malmö Fotbollförening