Golden Goal-avancemang i Husqvarna!

Publicerad 01 maj 2003

Med två förlängningsminuter kvar gör Jon-Inge Höiland det avgörande målet, igen på frispark, och MFF är vidare i cupen.

MFF dominerade andra förlängningskvarten stort och hade
bollen i mål två gånger! men domaren har dömt bort bägge gångerna, första för off side, andra ännu oklart varför.

Men med två minuter till straffsparksläggning kom äntligen det gyllene målet. Markus Rosenberg tråcklade sig loss men fälldes och fick frispark. Niklas Skoog tog den och slog den och i en så kallad tilltrasslad situation höll sig Jon-Inge Höiland – precis som mot Sundsvall – framme och slog in segermålet. Puh!

Efter första förlängningsperioden är matchen öppen, jämn och dramatisk… Andreas Yngvesson fälldes i straffområdet utan domaråtgärd och skaffade sig ett par minuter senare ett friläge med målvakten, som var på skottet invid högra stolpen. Husqvarna har haft en farlig frispark, där Asper gjorde en jätteräddning, som blev till retur där en Husqvarnaspelare fick på en överraskande volleykanon – Jeppe Vestergaard räddade på mållinjen…

Många chanser åt bägge hållen, när MFF tappat dominansen man hade innan kvitteringen, medan ett inspirerat Husqvarna kommit in i matchen.

I 78e minuten gjorde MFF sitt tredje och sista byte när Lolo Chanko gick ut och Markus Rosenberg kom in. Samtidigt gick man över till 4-3-3 för att sätta extra press och få till ett avgörande under ordinarie matchtid. Så blev inte fallet, trots ett par vassa chanser med en pigg Rosenberg inblandad, bland annat en nick i ribban.

Huskvarnas kvittering km i 68e minuten, vid en situation när hela MFF-backlinjen slutade spela, övertygade om att det var offside. Men så var inte fallet, och en av Husqvarnas anfallare kunde ohotad nicka in bollen förbi en chanslös Asper. Med en kvart kvar att spela är cupmatchen alltså helt öppen.

Fram till kvitteringen fortsatte MFF dominansen från första halvlek, nu med bra, finurligt kortpassningsspel. Laget har skapat mycket fram till straffområdet, där de avgörande farligheterna mestadels uteblivit. Kring den 60e minuten sköt emellertid Jon Jönsson ett bra skott, som målvakten tippade till hörna. Husqvarna chansspelar med långabollar och har annars åstadkommit ett par halvchanser.

I 69e minuten gick Hasse Mattisson ut, och Joakim Nilsson kom in. I paus bytte Joseph Elanga av Olof Persson, sannolikt inte på grund av skada utan för att testa alternativ i backlinjen. Jepper Vestergaard, som spelade vänsterback i första, har tagit steget in som mittback.

MFF-s 1-0-mål kom i 29 minuten, när Andreas Yngvesson efter passning av Kristian Bergström Husqvarnas vänsterback på väg in i straffområdet och satte bollen till höger om den utrusande målvakten.

Andreas har fått chansen från start i anfallet i dagens MFF-elva, som ser ut så här:
Mattias Asper – Jon-Inge Höiland, Daniel Majstorovic, Olof Persson, Jeppe Vestergaard – Louay Chanko, Hasse Mattisson, Jon Jönsson, Kristian Bergström – Andreas Yngvesson, Niklas Skoog.

Det blöta och hala underlaget sätter naturligt nog också sin prägel på matchkvaliteten.

I andra halvlek byttes i Husqvarna in före detta MFF-spelaren Marcus Vaapil in på innermittfältet.

1744 har trotsat det dåliga vädret och tagit sig till Vapenvallen, av dem är cirka 150 MFF:are.