Glöm gårdagen, blicka framåt !

Publicerad 22 juli 2005

”Det säger sig självt, egentligen, att jag inte borde skriva det här bara en timme efter matchen. Som om jag vore oberörd, som om analysen vore den skarpaste, som om jag inte jag är besviken.

Jag skulle kunna skriva en sorgesång, rentav ett rekviem. Jag skulle kunna räkna upp den ene spelaren efter den andre och anklaga honom för bristande aggressivitet, för loj inställning, för felaktiga beslut. Ja, till och med gå så långt som att prata om svek mot supportrarna – mot hela Malmö som stad.”

Mats Weman levererar en färsk krönika

”Jag skulle också kunna skriva någonting om den bristande beredskapen i föreningen inför Rosenbergs flykt ut i Europa. Om hur svagt rustat laget står när man i praktiken befinner sig på tröskeln till en ny storhetstid.

Allt det där skulle jag kunna skriva. Jag skulle kunna hänga ut namn. Bära mig åt. Befria mig från min egen själsliga förtvivlan. Ge röst åt de tunga blickarna i alla de supporterbussar som just nu rullar ner längs E6:an.

Men allt det där hade varit förutsägbart. Bättre att skälla och gorma och kritisera i ett läge där spelarna kan ta in den kritiken. Och förresten så sägs det ju att ett barn behöver som mest kärlek när det minst förtjänar det. Barnet i den här berättelsen heter Malmö FF.”

Klicka här för att komma till krönikan.