Gische och Roland efter segern

Publicerad 14 april 2010

Några kommentarer till 3-1-segern över Häcken från målskytten och framspelaren Guillermo Molins samt från Roland Nilsson.

MFF tog årets andra hemmaseger genom 3-1 mot Häcken inför drygt elva tusen åskådade på Swedbank Stadion onsdag kväll. De himmelsblå inledde starkt och tog ledningen genom Edward Ofere redan i 8:e minuten, framspelad av Guillermo Molins.

Daniel Larsson skarvar den vidare och jag tänker skjuta men hör Eddie skrika. Så jag lägger den mellan benen på backen istället, och Eddie gör inga misstag i avslutet, kommenterar Guillermo Molins efter matchen sitt andra assist för säsongen.

Efter målet tappade emellertid MFF initiativet. Häcken kom in i matchen, kvitterade i 25:e minuten och var det bättre laget resten av halvleken.

– Vi startar väldigt bra. 1-0-målet lyfte oss, men tyvärr höll det inte så länge. Vi blev nöjda och snart stillastående igen. Då kommer långbollarna, och då är vi inte bra. Sedan fick vi jobba hårt för att hålla jämnt mot dem, säger Roland Nilsson.

Men ännu en gång – liksom mot Halmstad och Kalmar – kom MFF ut ordentligt taggade efter pausvilan och tog tag i matchen på ett annat sätt.

– Vi är mycket bättre första 25 minuterna, men efter 1-1 tar de över. Sedan fick vi fick lite skäll i halvlek… De hade tre innermittfältare mot våra två, så vårt mittfält blev lite brett. I paus sa vi att yttrarna skulle in och stänga till, och det gör vi i andra, säger Gische.

– Vi gjorde några taktiska förändringar i paus och kommer ut som ett nytt lag. Nu kör vi på riktigt ordentligt med bra spel och bra fart, säger Roland Nilsson.

Övertaget befästes tämligen omedelbart, och utdelningen lät dessbättre inte vänta på sig. Tio minuter in i andra tilldömdes MFF straff, efter att en Häckenspelare fått bollen på handen i sitt försök att rensa ett vasst inlägg från Wilton Figueiredo. Daniel Andersson satte en stensäker straff. Och bara minuten senare drygade MFF ut till 3-1 – Guillermo Molins, framspelad av Daniel Larsson.

– Daniel hittar mig i djupled, jag får med mig bollen och lägger in den på sidan. Det är Daniel som ligger bakom, säger Gische om sitt andra mål för säsongen.

Ricardinho var tillbaka i MFF-laget efter sin skada, och spelade alla 93 minuterna, i princip felfritt.

– Efter att bara ha gjort 70 minuter i en reservlagsmatch är det fantastiskt bra gjort av honom. Det visar verkligen vilken klasspelare han är, säger Roland.

Summa summarum, en riktigt bra andra halvlek och en riktigt skön hemmaseger för MFF.

– Vi spelar som ett lag idag, vi litar på varandra, det är det viktigaste, säger Gische.

– Vi får en fart och en aggressivitet i både anfalls- och försvarsspel som är riktigt bra, och som känns skönt att ha i ryggen inför matchen mot HIF, säger Roland.

Exakt. För från och nu är det full fokus på årets första Skånederby, HIF borta kommande tisdag. Därefter nästa hemmamatch på Swedbank Stadion: MFF-Djurgården måndag 26 april.

Tobias Christoffersson