GIF Sundsvall – Malmö FF 0–1

Publicerad 29 juli 2017 i Matches

Seger i Sundsvall och tre sköna poäng med i bagaget hem till Malmö.

Malmö FF inledde bäst på konstgräset på Norrporten Arena och skapade tre farliga hörnor den första kvarten. Närmst ett ledningsmål var Franz Brorsson som nickade i ribbans överkant i den nionde minuten. Men GIF Sundsvall åt sig in i matchen med ett intensivt presspel och djupledslöpningar mot MFF:s högt stående försvar. 

Johan Dahlin var tillbaka i målet och gjorde sin första tävlingsmatch i MFF sedan hemmamatchen mot Syrianska FC den 3 november 2013. I den 21:e minuten sattes han på prov och räddade Dennis Olsson tunga distansskott. I den 41:e minuten stod Dahlin för en näst intill identisk räddning när Sebastian Rajalakso sköt. 

Efter en jämn första halvlek återtog Malmö FF initiativet efter paus. Det skulle dock dröja till den 78:e minuten innan det gav utdelning. Efter en passning från Yoshimar Yotún tog Erdal Rakip sats från distans och pangade in bollen i en båge över Tommy Naurin. Ett otagbart skott för målvakten som blev matchens enda. Totalt sett en fin bortaskalp och tre poäng in på kontot. 

Magnus Pehrsson efter matchen:
– Vi lyckades vinna och är jätteglada och stolta över det. Framför allt för att det var en av våra sämre matcher för i år och det berodde mycket på motståndet. Sundsvall vann många dueller och vi förlorade bollinnehavet. Men Erdal Rakip kommer in och blir hjälte för oss idag. Det är vi naturligtvis väldigt glada för. 

Mål
Malmö FF: Rakip (78’)

Varningar
GIF Sundsvall: Krogh Gerson (26’), Freyr Sigurdsson (87’)
Malmö FF: Lewicki (50’)

Laguppställning
Johan Dahlin
Andreas Vindheim, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Anton Tinnerholm
Pawel Cibicki (65’ Rakip), Anders Christiansen, Yoshimar Yotún, Mattias Svanberg (46’ Lewicki)
Markus Rosenberg (91′ Safari), Jo Inge Berget

Ersättare: Fredrik Andersson, Behrang Safari, Erdal Rakip, Oscar Lewicki, Magnus Wolff Eikrem, Alexander Jeremejeff, Dennis Hadzikadunic  

Nästa hemmamatch:
Malmö FF – Kalmar FF
Fredag 11 augusti 19:00
Swedbank Stadion

Biljettköp

huvudpartners

officiella partners