Georgson inför hemmamatchen mot GIF Sundsvall

Publicerad 13 augusti 2022 i Herr,Nyheter

Efter avancemanget i Europa League-kvalet väntar en hemmamatch mot GIF Sundsvall på Eleda Stadion. Det är ett revanschsuget MFF som går ut på planen imorgon, menar Andreas Georgson.

Om matchen

Avspark: Söndag 14 augusti 15:00
TV-sändning: discovery+

Andreas Georgson om

Vilka spelare som inte är aktuella för spel…

– Alla spelare var ute idag, förutom de långtidsskadade. Fullt tryck på alla andra, förutom Martin Olsson som inte kommer till spel imorgon. Det är inte så allvarligt men han fick ett djupt sår i foten under torsdagens match och behövde sy. Men vi hoppas att han är klar till nästa match.

Nyförvärvet Emmanuel Lomotey…

– Vi väntar på hans arbetstillstånd och jag tror inte att det blir klart till imorgon. Jag vågar inte lova att det är klart till på torsdag men det är förhoppningen.

Det finns en revanschlusta efter förlusten i bortamatchen mot Sundsvall…

– Prestationsmässigt, med lite distans, så var det en bra match. Där och då kan man inte säga det för besvikelsen är så stor, men att dominera en match så kraftigt och skapa så många chanser över 90 minuter är bra. Sen är det såklart inte bra att bara göra ett mål med den dominansen. Så det finns en stor hunger för revansch men också för att vi känner att det vi visade upp i torsdags inte riktigt är vi. 

– Den intensiteten som vi vill ska känneteckna oss saknades. Det har varit riktigt bra diskussioner och samtal kring det idag. Vi vet att det är en utmaning att åka till en match med 3–0 i ryggen. Det är avgjort i allas ögon och då är det ibland svårt att gå ut med inställningen att vinna matchen. Jag har förståelse för situationen men jag gillar inte att vi inte har starkare verktyg i stunden för att bryta den cirkeln. Så där har vi också en revanschlusta, efter den matchen.

Den intensiva sommarperioden…

– Vi har gjort det förr. Europasomrar är roligt. Det är match på match. Från ett tränarperspektiv är det ibland lite frustrerande om man vill gnugga på saker och ting så finns det ingen tid att göra det. Det blir istället under matcherna man får gnugga och testa ett par saker istället för på träningsplanen.

– I vanliga fall får man någon dag här och där, men den här säsongen är ännu mer komprimerad än vanligt. Men det är bara kul. Jag älskar Allsvenskan men det är också grymt roligt att åka ut och spela mot nya klubbar från andra länder. 

Hur man tar ut ett slagkraftigt lag till varje match under en sommaren…

– Vi har byggt truppen för att hantera avstängningar, skador och tätt matchande. Man kan inte spela dubbla matcher i all evighet. Så truppen är byggd för att klara det. Det svåra är balansgången. Det finns alltid några spelare som skulle behöva vila och andra som klarar av att spela lite mer. Det är klurigt. För det är det fobollsmässiga som ska vara centralt, inte det fysiska.

Truppen efter att transferfönstret stängt…

– Det känns jättebra. Vi fick in Emmanuel [Lomotey] till slut som ersättare för Mahamé [Siby]. I och med det så känner jag att vi står riktigt starka. Nu är det klart med ett gruppspel i Europa, förhoppningsvis Europa Leauge, vilket gör att hela truppen verkligen kommer att behövas. 

MATCHVÄRD

huvudpartners

officiella partners