Georgson: ”En ny utmaning i både livet och karriären”

Publicerad 09 september 2019 i Nyheter

MFF:s assisterande tränare Andreas Georgson fortsätter tränarkarriären i engelska Brentford FC. Här är Andreas avskedshälsning till supportrarna och de kollegor som han arbetat med.

Efter den allsvenska säsongen är det dags för mig att anta en ny utmaning i både livet och karriären. Jag blivit erbjuden ett tränarjobb i Brentford FC som jag har accepterat. Det var inget enkelt beslut då jag trivs väldigt bra i MFF och utan tvekan kan säga att jag lärt mig allt jag kan om professionell fotboll och tränarskap under mina år i föreningen. Jag kommer sakna väldigt mycket och väldigt många i Malmö FF. Jag drivs väldigt starkt av att hela tiden utmana mig själv och lära mig nytt och när denna utmaning dök upp om att få vara tränare utomlands i en spännande klubb i fotbollens hemland valde jag och min familj att ta erbjudandet. 

Jag har varit anställd i Malmö FF i 14 fantastiska år. Jag kommer för alltid att vara tacksam för och minnas dessa år i MFF med värme. Tacksam för alla kollegor, spelare och supportrar jag fått kämpa tillsammans med för att varje år se till att vi fortsätter att vara Sveriges finaste och mest framgångsrika förening. En förening att känna stolthet över såväl på plan som utanför. 

Några extra tack vill jag skicka till Richard Ohlqvist och Staffan Tapper som en gång i tiden anställde mig, till Mats Engqvist som vägledde, diskuterade och balanserade alla mina mer eller mindre yviga idéer om spelarutveckling, till Joakim Nilsson som lärt mig mer om spelarutveckling och ledarskap än någon annan, till Robin Asterhed som fick mig att varje dag sträva efter excellens, till Niclas Carlnén och Per Ågren för att ni stått stadigt bakom mig och inte vacklat, till Daniel Andersson som under alla år trott på mig och ledde mig in i A-lagets värld, till Magnus, Olof, Jens och Jonnie som välkomnade mig in i A-lagets ledarstab och stöttade mig när jag tog mina första steg i den världen och slutligen till Uwe Rösler som från dag ett gav mig ett väldigt stort förtroende och ansvar i min roll som assisterande tränare för MFF:s representationslag. Utan er hade jag aldrig fått denna möjlighet att gå vidare i karriären. 

När jag säger hejdå i november hoppas och tror jag att det egentligen är ett ”på återseende”. Men nu fokuserar vi på att återigen bli mästare och ännu ett fint gruppspel i Europa League.

Med himmelsblå hälsningar,
Andreas

huvudpartners

officiella partners