Fyra frågor till Olof Persson

Publicerad 25 augusti 2015 i Nyheter

Vår assisterande tränare svarar på frågor inför kvällens drabbning.

Första matchen slutade 3-2 till Celtic FC. Trots förlusten känns det som ett bra resultat. Vad är din syn på saken?

– Jag tycker att det i allra högsta grad är ett bra resultat. Att göra två mål på bortaplan efter att ha varit så illa ute känns jättebra. Nu har vi också lite olika resultat som kan ge avancemang. Vi har tidigare varit i situationer där vi behövt hämta in två mål och lyckats med det. Nu vet vi att vi inte måste jaga flera mål direkt utan kan sätta vår prägel och ta kommando i matchen. Det känns också bra att veta att vi gjort två mål på dem innan.

Vilka slutsatser har ni dragit av det första mötet?

– Vi fick saker och ting bekräftade. Det är ett starkt och välvuxet lag som är duktiga på fasta situationer och spelskickliga när de får tid på sig. Och så har de en otrolig kuliss bakom sig i form av arenan och publiken. Men det är omvända roller nu. Vi ska gripa an matchen på ett annat sätt tycker jag. Ta dem lite tidigare. Vi har fler alternativ nu och kan möjligen till exempel spela med två renodlade forwards. Dessutom känner vi till deras styrkor och svagheter bättre.

Hur förväntar du dig att Celtic FC kommer att spela på bortaplan?

– Jag har svårt att se att de bara backar hem och försöker kryssa. De tror nog att de är bättre än oss och kommer att spela sitt spel, vara offensiva och försöka göra mål på oss. Men förhoppningsvis ska vi kunna straffa dem.

Vad kan publiken göra för att lyfta laget till seger?

– Samma sak som vi har gjort tillsammans hela tiden. Vi blir som ett lag – vi och våra supportrar tillsammans. Det känns som att ingenting är omöjligt. Stöttar de oss som de har gjort innan och kanske till och med överträffar sig själva ännu en gång, då ska vi också göra det. 

huvudpartners

officiella partners