Frisparkskanon av Mitrovic sänkte Mjällby

Publicerad 29 april 2008

Ett U21-lag besatt med endast juniorer vände underläge och besegrade Mjällbys med 2-1 efter frisparksmål av Elvir Biberic och Marko Mitrovic.
– Våra juniorer gör en kanonmatch, kommenterar Leif Engqvist.

Malmö FF U21 – Mjällby AIF U21

2 – 1 (1-1)

Målskyttar Malmö FF:
1-1 33 min Elvir Biberic
2-1 63 min Marko Mitrovic

Laguppställning:

Max-Ludwig Gustafsson

Ruben Grönevik, Mak Dzonlagic, Jasmin Sudic, Viktor Dahlgren

Baris Hümmet, Patrik Karlsson(71), Elvir Biberic, Erdin Demir(51)

Pontus Jansson(59), Marko Mitrovic(71).

Ersättare: Malte Hammenskog(mv), Alex Nilsson(71), Hamid Alamin(59), Omid Nazari(71), Muamet Asanovski(51).

MFF:s andra match i U21-serien gav också den andra segern, när Mjällby besegrades med 2-1 ute på Gullviksborg/Nydala. Med en cupmatch mot Kristianstads FF på torsdag då sannolikt en hel del spelare i A-truppen utanför färsk allsvensk startelva kommer att få speltid blev det ett rent juniorlag som matchades i U21, medan Mjällbys lag innehöll fem juniorer.

Det var också Mjällby som hade mer av spelet till att börja med, och listerlänningarna tog ledningen efter en halvtimme.
– Men vi spelade ändå jämnt med dem och hade några riktigt vassa kontringar; två frilägen och ett skott i stolpen, säger Leif Engqvist efter matchen.
Baklängesmålet höjde MFF, och kvitteringen kom redan tre minuter senare – om än lite turligt: Elvir Biberic slog en frispark från 35 meter, tänkt som ett inspel för nick, men den kraftiga vinden tog tag i bollen och hjälpte den upp i vänstra krysset! Turligt som sagt, men knappast orättvist sett till de tidigare chanserna.

MFF avslutade första halvlek bra och inledde andra likadant – och i den 63:e minuten kom vändningen. Målet igen på frispark, den här gången slagen av Marko Mitrovic. Men den här gången kan man inte säga att bollen blåste in.
– Marko skjuter den rakt upp i bortre krysset, målvakten står där men han får mittbena… han hinner inte reagera, säger Leif.
Efter hand blir spelarna lite trötta i andra halvlek, flera av dem spelade juniorallsvenskt i söndags, men de släpper aldrig matchen.
– Vi åker på ett par kontringar; de har en boll i ribban och en längs mållinjen, så lite flyt har vi, men annars har de inte så många chanser.

Sammantaget är Leif Engqvist mycket nöjd med vad hans juniorer presterar.
– Våra juniorer gör en kanonmatch. Vi håller i bollen bra och spelar jättefin fotboll. Vi ligger under och vänder matchen, det är starkt av ett så ungt lag.
I första hand en fin laginsats – men är det några individuella insatser du vill framhålla?
– Erdin Demir är jättebra i första halvlek, och anledningen till att vi byter honom är att han kan blir aktuell i cupmatchen på torsdag. Elvir Biberic är också bra på mitten, och Marko Mitrovic jobbar stenhårt på topp. Pontus Jansson gör också en bra match, och i backlinjen utmärker sig Jasmin Sudic och Viktor Dahlgren.

Nästa match i U21-serien också hemma, mot Kalmar kommande måndag 17.00.

/Tobias Christoffersson