Fredrik Jahnfors inför kvalreturen

Publicerad 21 oktober 2022 i Dam,Nyheter

Efter 6–0 i den första kvalmatchen mot Åhus IF väntar på lördag returen på Malmö Stadion. Här är huvudtränare Fredrik Jahnfors med sina tankar inför matchen.

Saga Fredriksson.

Malmö ff – åhus if

Avspark: Lördag 22 oktober, kl 16:00
Spelplats: Malmö Stadion
TV-sändning: MFF Play Premium (teckna abonnemang HÄR)

Fredrik Jahnfors om:

Läget i truppen:
– Anna Plantin fick problem med knäet i lördags under matchen. Hon tränade under torsdagen och har gett grönt ljus för att vara med i truppen. Melina är åter i truppen efter sin sjukdom förra helgen och även Stina Stadig är med. Linnéa Svensson missar även denna match dessvärre.

Att ladda om efter förra helgens seger:
– Jag är säker på att våra spelare kommer se den här matchen som en egen match. Vi fick till ett bra resultat senast, men vet att vi har mer att ge när det gäller prestationen. Vår ambition är att göra en ännu bättre prestation och visa hemmapubliken att vi kan spela riktigt bra fotboll.

Stödet på Malmö Stadion:
– Fantastiskt. Jag är säker på att spelarna kommer känna av våra supportrar och de stödet de bidrar med. Att få avsluta på hemmaplan ger en extra dos av motivation till tjejerna.

Betydelsen av lördagens match:
– Tillsammans med DM-matchen mot Södra Sandby är de här kvalmatcherna säsongens viktigaste. Det har inte alltid varit enkelt att motivera spelarna till 100 procent i takt med att resultaten blivit som det blivit, men spelarna har hanterat det på ett otroligt professionellt sätt. Med det sagt, de här tre matcherna är de som varit viktigast för oss hela året. Vi är tokladdade.

huvudpartners

officiella partners