Franz Brorsson: ”Vi hoppas på ett bra stöd”

Publicerad 02 september 2016 i Nyheter

På måndag spelar Sveriges U21-landslag mot Spanien på Swedbank Stadion. För Franz Brorsson, Erdal Rakip och Pa Konate är det hemmaplan och Franz Brorsson ser fram emot att möta ett namnkunnigt Spanien framför Malmöpubliken.

Sverige – Spanien
U21 EM-kval
Swedbank Stadion
Måndagen den 5 september 18:45
Köp biljett

För Franz Brorssons del är det debut i landslagssammanhang på U21-nivå och han säger att det kom som en liten överraskning när han fick reda på att han var uttagen.

– Det är kul naturligtvis, och det var lite överraskande faktiskt. Jag har ju inte varit med innan och inte haft kontakt med Håkan [Ericson] tidigare så det kom som en överraskning helt och hållet. Men det är ett kvitto på att man har gjort någonting bra och det känns stort att få representera Sverige i ett EM-kval, säger Franz Brorsson.

Igår, torsdag, spelade U21-landslaget 1-1 mot Kroatien på bortaplan och på måndag väntar alltså Spanien på Swedbank Stadion.

– Det är ett spelskickligt lag, det vet vi. Vi måste ha ett disciplinerat försvarsspel och det har vi tränat mycket på. De har inte så många svagheter men det är väl i så fall bakom deras backlinje som vi ska försöka hitta ytor. De lär ha mycket boll så det gäller för oss att vara bra i kontringsspelet och vara effektiva.

Efter spel med MFF i Champions League är Brorsson en av de spelarna i truppen som har mest erfarenhet av spel på den allra högsta nivån – något han planerar att ta nytta av.

– Jag spelade mot PSG i Champions League och även några matcher i Youth League och det är lite annat spel än i Allsvenskan. Jag får försöka använda min erfarenhet från de matcherna och ta med det till landslaget också.

Förutom Franz Brorsson är också Erdal Rakip, Pa Konate och för tillfället utlånade Pawel Cibicki med i U21-truppen, vilket är ett styrkebesked från MFF menar Brorsson.

– Det är väldigt bra, vi har många spelare med i U17 och U18-landslagen också. Man är glad och stolt över att det finns så många duktiga unga spelare i Malmö FF. Det ska bli extra fint att få spela hemma här på Swedbank Stadion också, även om det är med landslaget den här gången, men det kommer bli kul och vi hoppas på ett bra stöd!

huvudpartners

officiella partners