Franz Brorsson: ”Tre poäng och serieledning, skönt!”

Publicerad 23 maj 2016 i Nyheter

Två tidiga mål och fjärde raka hemmamatchen utan insläppt mål gav MFF seger mot Falkenbergs FF med 2-0. Med minst antal insläppa mål i Allsvenskan är Franz Brorssons är nöjd med MFF:s defensiv.

– Nej men det känns bra, vi släpper inte till så mycket. Kanske någon halvchans i slutet men det känns bra med backlinjen och duellerna. Vi lär känna varandra mer och mer för varje match, framförallt jag och Kári, det känns bra. Fyra raka nollor är oerhört viktigt. Vi känner oss starka här hemma och vi har ett mentalt övertag på våra framtida motståndare, säger Franz Brorsson.

2-0-ledningen i paus gjorde att MFF sjönk ner lite väl långt i banan i den andra halvleken, säger Brorsson.

– Det var en bra första halvlek. Hade vi gjort 3-0 tror jag att det hade runnit iväg men de kommer in lite mer i matchen i andra halvlek och vi blir lite för passiva och sjunker för långt ner i banan. Men vi reder ut det och håller nollan igen. Tre poäng och serieledning, det är skönt!

Franz Brorsson har gjort tio matcher från start i vår, något som han själv erkänner var mer än vad han hade hoppats på. Kontinuiteten är viktig, men han.

– Det är jätteskönt och nyttigt för mig. Behöver inte tänka så mycket, spelar man två matcher i veckan så blir det mer rutin och innan var det kanske en match i månaden och då var den matchen jättestor. Nu rullar det på och så länge det går bra för mig och laget så är det extra skönt.

– Det har varit över förväntan. Mitt mål inför säsongen var att jag skulle göra 10 starter på hela året, nu är jag uppe i nio starter, så målet är i princip uppnått redan efter en tredjedel. Nu gäller det att sätta nya mål. 

Nu går MFF in i den sista omgången innan sommaruppehållet som serieledare – och Brorsson har redan börjat ladda för Östersund borta.

– Ja tar vi sista matchen här nu så går vi till sommaruppehåll i serieledning. Det hade varit otroligt skönt. Nu gäller det att ladda om och fokusera på Östersund, säger Franz Brorsson.

huvudpartners

officiella partners