Franz Brorsson tillbaka i träning

Publicerad 22 juli 2020 i Herr,Nyheter

I januari förlängde han sitt kontrakt med MFF till 2021 och lånades ut till danska Esbjerg fB – nu är Franz Brorsson tillbaka i MFF och redo att konkurrera om en plats i laget.

På onsdagen gjorde Franz Brorsson sitt andra träningspass med Malmö FF efter att lånekontraktet med danska Esbjerg fB löpt ut. Och det var en glad 24-åring som tyckte det var skönt att träffa lagkamraterna igen.

– Det känns kul och dessutom skönt att vara tillbaka i sin egen lägenhet. Det blev en märklig situation i Danmark med uppehåll i drygt två månader mitt under säsongen. Jag hade tur och kunde köra hem medan de flesta andra i laget var fast i landet. Tyvärr klarade vi oss inte kvar i Superligaen, men jag känner att jag blivit en erfarenhet rikare, säger Franz Brorsson.

Förhoppningen är att Brorsson ska vara spelklar för Malmö FF när transferfönstret öppnar igen den 29 juli.

– Fysiskt känns allt bra. Jag är igång och mitt uppe i säsongen, det är bara att köra på med förhoppningsvis många matcher.

Mittbacken har fått se ett MFF som parkerar på en andra plats i Allsvenskan efter nio spelade omgångar.

– Ett spelande lag. Jag tycker vi sätter hög press och man ser ett lag som vill vinna bollen högt. Kanske har vi gjort lite för få mål, men dominansen och spelet finns där. Nu på sistone har vi kommit igång och fått med oss viktiga poäng, säger Brorsson.

MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson välkomnar Franz Brorsson tillbaka till Malmö.

– Daniel (Bäckström, assisterande tränare) har lämnat rapporter och jag har sett en del klipp. Det är gott att honom tillbaka och nu får han lära känna laget, säger Tomasson.

huvudpartners

officiella partners