Franz Brorsson skriver treårskontrakt

Publicerad 02 december 2015 i Nyheter

Inför säsongen 2015 skrev Franz Brorsson lärlingskontrakt med Malmö FF och flyttades upp till A-laget. Under årets säsong har mittbacken fått göra debut i Allsvenskan och i Champions League och han har gjort det med bravur. Under onsdagen skrev Malmö FF ett treårigt A-lagskontrakt med Franz Brorsson.

– Det känns väldigt bra. Jag har hela tiden haft som mål att få ett A-lagskontrakt men jag trodde inte att det skulle ske så snabbt. Jag känner att jag kommit in i seniorfotbollen och att jag gjort ett bra år, säger Franz Brorsson och fortsätter:

– Året började annars lite tufft med att jag direkt åkte på en skada. När jag sedan fick min chans under sommaren i kvalmatcherna mot Zalgiris tycker jag att jag tog den. Jag är nöjd med mitt år men nu gäller det bara att fortsätta att ta nya steg och utvecklas – jag är inte nöjd ännu.

Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson är nöjd över Franz utveckling och att han nu skrivit på ett A-lagskontrakt.

– Franz gjorde det bra redan under förra året när han var med och spelade i Youth League. Han har stor utvecklingspotential och jobbar alltid stenhårt. Hans utveckling det senaste året har gått spikrakt uppåt, vilket är oerhört glädjande, och han har kommit dit genom att vara professionell i allt han gör och han vet vad som krävs för att bli så bra som möjligt, säger Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson. 

huvudpartners

officiella partners